Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο, διάστημα στο οποίο βρήκε και δίχτυα, η Νάπολι επικράτησε 2-0 της Παλέρμο σε ματς για την 36η αγωνιστική στην Ιταλία. Οι «παρτενοπέι» έφτασαν έτσι στους 58 βαθμούς και βρίσκονται μόνοι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στο Champions League.

Πλέον θα περιμένουν κάποιο στραβοπάτημα από Ίντερ, Λάτσιο ή Ουντινέζε, των ομάδων δηλαδή που ακολουθούν με 55 και αγωνίζονται την Τετάρτη.

Το σκορ άνοιξε στο 16’ με πέναλτι ο Χάμσικ, ενώ το γκολ του Χάμσικ στο 35’ «τελείωσε» ουσιαστικά το ματς. Η Παλέρμο πάντως, παρά την ήττα της, έχει επτά βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού και λογικά δεν θα κινδυνέψει.

Η μια δεν ήθελε, η άλλη δεν μπορούσε
Για την Κιέβο ακόμη κι ένας βαθμός κόντρα στη Ρόμα ήταν αρκετός για να την κρατήσει στη Serie A. Για αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη πως στο 0-0 απέναντι στους «τζιαλορόσι» έπαιξε όσο χρειαζόταν, ίσα-ίσα για να τσιμπήσει το… ποντάκι που άξιζε μια κατηγορία. Η ομάδα του Λουΐς Ενρίκε όμως, δεν είχε δικαιολογία και με ακόμη μια απογοητευτική εμφάνιση δείχνει πως χάνει οριστικά το τρένο της Ευρώπης.

Η Ρόμα έφτασε στους 52 βαθμούς και παρέμεινε στην έβδομη θέση του πίνακα, έχοντας μάλιστα κι ένα ματς παραπάνω από Νάπολι, Ίντερ, Ουντινέζε και Λάτσιο που ισοβαθμού στους 55.

Η 36η αγωνιστική

Σάββατο, 1/5

Κιέβο-Ρόμα 0-0

Νάπολι-Παλέρμο 2-0
(16’ πεν. Καβάνι, 35’ Χάμσικ)

Κυριακή, 2/5 (21:45)

Μίλαν-Αταλάντα
Κατάνια-Μπολόνια
Τσεζένα-Ουντινέζε
Φιορεντίνα-Νοβάρα
Τζένοα-Κάλιαρι
Γιουβέντους-Λέτσε
Λάτσιο-Σιένα
Πάρμα-Ίντερ

Η επόμενη αγωνιστική (37η):

Σάββατο, 5/5

Λέτσε-Φιορεντίνα (19:00)
Ρόμα-Κατάνια (21:45)

Κυριακή, 6/6 (16:00)

Σιένα-Πάρμα (13:30)
Αταλάντα-Λάτσιο
Μπολόνια-Νάπολι
Κάλιαρι-Γιουβέντους
Νοβάρα-Τσεζένα
Παλέρμο-Κιέβο
Ουντινέζε-Τζένοα
Ίντερ-Μίλαν

Πηγή: sport-fm.gr