Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά κρατώντας την… ουσία, επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου με σκορ 74-66 και πήρε την πρόκριση στους τελικούς της Α1, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Ίαν Βουγιούκας με 17 πόντους, ο οποίος έπαιξε και για τον τραυματία Μάικ Μπατίστ, ενώ δήλωσε «παρών» ενόψει του Final 4 της Ευρωλίγκας.

Το ματς
Ρυθμό είχε, ταχύτητα είχε, σκορ… δεν είχε το ματς. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο, αλλά λόγω της αστοχίας τους, το σκορ ήταν στο 2-2, σε περίπου τέσσερα λεπτά παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός δεν απειλούσε από την περιφέρεια, με τον Βουγιούκα να αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση, στη ρακέτα (6-9). Οι «πράσινοι» διατηρούσαν το προβάδισμά τους, όμως ο Λιακόπουλος δεν τους επέτρεψε να το διευρύνουν (13-14). Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 14-16.

Ισορροπημένο ήταν και το δεύτερο δεκάλεπτο στο ξεκίνημά του. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμα που είχε, αλλά ο Λιακόπουλος –με τη σειρά του- διατηρούσε τον Κολοσσό κοντά στο σκορ (19-21). Η άμυνα των «πρασίνων» τα πήγαινε καλά, αλλά η επίθεση όχι και τόσο, με αποτέλεσμα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει δικαιολογημένα παράπονα από τους παίκτες του. Το μόνο θετικό για τους φιλοξενούμενους ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ και τα κερδισμένα φάουλ, με τις βολές να τους δίνουν προβάδισμα πέντε πόντων (22-27). Έτσι κύλησε το ματς μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το «τριφύλλι» να πηγαίνει στα αποδυτήρια, προηγούμενο με έξι πόντους (27-33).

Ο Παναθηναϊκός –χωρίς να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός- συντηρούσε το προβάδισμά του, στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο κυμαίνονταν στους οκτώ πόντους (29-37). Το «κλειδί» ήταν η κυριαρχία του στα ριμπάουντ αλλά και η αστοχία του Κολοσσού. Παρ’ όλα αυτά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έδειχνε και πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του, λόγω κάποιων αχρείαστων λαθών στην επίθεση. Τρία λεπτά πριν το τέλος, οι βολές του Καϊμακόγλου πήγαν τη διαφορά, για πρώτη φορά στο ματς, σε διψήφιο αριθμό (39-50). Οι Ροδίτες την έριξαν στους επτά πόντους (45-52), όμως οι «πράσινοι» με ένα σερί 5-0, διαμόρφωσαν το 45-57 στο τέλος.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα το ματς, με τον Κολοσσό να μην μπορεί να «ροκανίσει» τη διαφορά, η οποία ήταν σε διψήφιο αριθμό (49-59). Περίπου στα μισά της περιόδου, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποφάσισαν να πατήσουν το γκάζι, με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στο +20 (50-70), όπου εκεί ουσιαστικά το ματς τελείωσε. Στη συνέχεια –όπως ήταν φυσικό- οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν, με τους Ροδίτες να ρίχνουν τη διαφορά στους 10 πόντους (62-72), με το «τριφύλλι» να κάνει το 3-1 στη σειρά, με το τελικό 74-66.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 27-33, 45-57, 66-74

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 20 (2), Χάτεν 5, Καλαϊτζής, Πάνος 2, Γεωργαλλής 7 (2), Ασημακόπουλος 8 (8 ριμπ.), Μπόικιν, Χαρίσης 5, Τσάμης 15 (2), Χόπσον 4, Κομποδιέτας, Αυγενικός.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):
Μάριτς 3, Περπέρογλου, Λόγκαν 6, Σάτο 5 (2), Π. Καλάθης, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 17, Ν. Καλάθης 9, Σμιθ 5 (1), Καϊμακόγλου 13 (1), Γιασικεβίτσιους 8 (2).

Πηγή: sport-fm.gr