Το σφίξιμο στην καρδιά όποτε παρακολουθεί την ΑΕΚ παραδέχθηκε ο Θωμάς Μαύρος. Σε συνέντευξη στο «Βήμα ΜΕΝ», η εμβληματική μορφή της «Ένωσης» τόνισε πως η σημερινή είναι η πιο δραματική στιγμή στην ιστορία της.

Περιέγραψε, δε, με χαρακτηριστικό τρόπο τα συναισθήματα που του προκαλεί το να την βλέπει σε αυτή την κατάσταση.

«Με πιάνει λύπη, θυµός, και δεν το ευχαριστιέµαι όταν πηγαίνω στο γήπεδο και τη βλέπω µες στη µετριότητα. Τρελαίνοµαι. Φεύγω άρρωστος», αναφέρει και εξηγεί:

«Η σηµερινή είναι η πιο δραµατική στιγµή της ιστορίας της ΑΕΚ. Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη και το λέω µε µεγάλη λύπη. Θέλω να πιστεύω πως τελικά θα βρει τον δρόµο της. Εχει τεράστιο κόσµο πίσω της. Ήταν, είναι και θα είναι ένας µεγάλος σύλλογος που δεν του αξίζει αυτό που περνά τώρα».

Στη συνέχεια, δε, αναφέρθηκε γενικότερα στο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Αναρωτιέµαι γιατί βλέπω ελληνικούς αγώνες στην τηλεόραση. Για να ξεχάσω το ποδόσφαιρο που ήξερα; Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει παράλογο. Αυτοί που ξέρουν δεν παίζουν και όσοι δεν ξέρουν, παίζουν», τονίζει και εξηγεί:

«Από τη δεκαετία του ’90 µπήκαµε σε µια νέα εποχή που επέτασσε να διοικούν το ποδόσφαιρο τεχνοκράτες. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο επάγγελµα, έγινε µόνο στο ποδόσφαιρο. Σωρεία λαθών, επιλογών, κακοδιαχείρισης. Και φτάσαµε σε αυτό το χάλι που δεν αφορά µόνο την ΑΕΚ, αλλά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η µπάλα δεν είναι µόνο ταχύτητα, αλτικότητα και δύναµη. Είναι τέχνη. Ο θεατής δεν βλέπει ούτε µία ωραία φάση. Πρέπει να γυρίσουν οι παλιοί παράγοντες, αυτοί που το γνωρίζουν και το αγαπάνε, οι τίµιοι».

Την ίδια ώρα, ο Θωμάς Μαύρος δεν δίστασε να εκφράσει και μια διαφορετική άποψη για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού το 2004: «Καλύτερα να µην το παίρναµε το Euro. Πρωταθλητής Ευρώπης σηµαίνει να διδάσκεις ποδόσφαιρο. Όπως κάνουν σήµερα οι Ισπανοί. Όχι να τους νικάς απλώς. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μάθαµε µε ψέµατα, ποδοσφαιρικές απάτες και τακτικές.

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, χαρά. Βγαίνεις να παίξεις για να χαρείς και µετά για να νικήσεις. Το σηµερινό διώχνει τον κόσµο. ?εν µπορώ να καταλάβω αυτούς που ασχολούνται σήµερα µε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς να πάει ο κόσµος σε εποχές κρίσης να δώσει λεφτά για ένα τέτοιο θέαµα»;

Στο τέλος της συνέντευξής του, δε, ο Μαύρος αναφέρθηκε και στη δική του καριέρα λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ακόµη θυµάµαι τη µυρωδιά του γκαζόν και µου λείπει. Ο επίλογος της ποδοσφαιρικής µου καριέρας είναι πιο ωραίος από τον πρόλογο. Ηταν κάτι πολύ όµορφο και συγκινητικό. Ευχαριστήθηκα που έκλεισα την καριέρα µου στον Πανιώνιο, ήταν ονειρικό».

Πηγή: Sport-fm.gr