Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία του Χίλσμπορο, το γεγονός που συγκλόνισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η μέρα αυτή του 1989, βάφτηκε με αίμα όταν μια απόφαση της Αστυνομίας να επιτρέψει την είσοδο σε περίπου 10.000 οπαδούς από τρεις θύρες του γηπέδου του Σέφιλντ στάθηκε αφορμή για να ακολουθήσουν σκηνές χάους στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου. Ο τραγικός απολογισμός ήταν 96 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 23 χρόνων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κλαμπ της ομάδας αλλά και στο Δημαρχείο της Λίβερπουλ, τελετές στη μνήμη των θυμάτων.

Συγγενείς αλλά και φίλοι των θυμάτων μαζί με τον μάνατζερ της ομάδας Kenny Dalglish άναψαν κεριά για να τιμήσουν τους νεκρούς στο γήπεδο του Άνφιλντ και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στις 15.06 ακριβώς την ώρα που ο διαιτητής του τότε παιχνιδιού το 1989 σφύριζε τη  λήξη του αγώνα λόγω των δραματικών γεγονότων.

Οι καμπάνες στο Δημαρχείο της πόλης ήχησαν 96 φορές όσα ήταν και τα θύματα. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Frank Prendergast η τελετή ήταν μια ευκαιρία να έρθουν κοντά οι συγγενείς των θυμάτων να θυμηθούν όσους έχασαν τη ζωή τους περνώντας στον κόσμο το μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθεί κάτι ανάλογο.