Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα καθορίσουν τον νικητή στο ντέρμπι της Κυριακής (12/2, 17:00) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό όπως έγραψε στο paobcblog ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι οι «πράσινοι» σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δώσουν δεύτερες ευκαιρίες στους αντιπάλους τους, ενώ ευχήθηκε να μην υπάρχουν παρατράγουδα εντός και εκτός παρκέ.

Επιπρόσθετα ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ των «ερυθρολεύκων» και μίλησε για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία που έδειξε το «τριφύλλι» στο πρόσφατο ματς με την «Φενέρ».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Δημήτρης Ιτούδης:

Καλησπέρα…

Και ο δεύτερος αγώνας με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ανήκει στο παρελθόν, έχοντας πάρει και από αυτή τη δεύτερη συνάντηση το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί έφεραν σε πέρας δύο δύσκολες αποστολές -και εκτός και εντός έδρας χθες- απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Νικήσαμε μια πολύ καλή ομάδα, που είναι χτισμένη να διεκδικήσει την είσοδό της στο φάιναλ φορ φέτος. Και στα δύο παιχνίδια ελέγξαμε όλες τις καταστάσεις και στις δύο άκρες του γηπέδου. Αμυντικά παίρνουμε άριστα και στα δύο παιχνίδια, ο αμυντικός προσανατολισμός και το πλάνο που είχαμε, μας έδωσαν ουσιαστικά τη νίκη. Διακόψαμε συνεργασίες, απομονώσεις και επιβληθήκαμε σε κάθε τομέα.

Υπάρχουν στοιχεία από την άλλη, που μας βάζουν σε σκέψεις. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ή καλύτερα μετά τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, πέσαμε μία ταχύτητα στην εκτέλεση και στις συνεργασίες τις επιθετικές. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό. Και δεν μιλάω για το ανοιχτό γήπεδο, αλλά το πέντε εναντίον πέντε. Ήμασταν αργοί και ήταν κάτι που δεν μας άρεσε. Είναι κάτι στο οποίο θα δουλέψουμε σε αυτές τις προπονήσεις που έχουμε μέχρι την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Αν και πριν περάσουμε, να μιλήσουμε για τον αγώνα αυτόν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την παρουσία τους και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο γήπεδο, βοηθώντας μας σημαντικά για μία ακόμη φορά!

Η συνέχεια για εμάς είναι δύσκολη, καθώς επιστρέφοντας στο ελληνικό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό, σε ένα ντέρμπι, όπως όλες τις χρονιές. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στον αντίπαλο. Εκτός από τις δύο μεταγραφές που έκανε, έχει ουσιαστικά προσθέσει κι άλλους παίκτες στο rotation, οι οποίοι έχουν συνεισφορά στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό κομμάτι. Δεν υπάρχουν ο Λούκας, ο Χάουαρντ, αλλά υπάρχουν ο Λο, ο Ντόρσεϊ και ο Σλούκας, του οποίου η προσφορά είναι τελείως διαφορετική, γιατί παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Είναι μια ομάδα στην οποία τα γκαρντ «τρέχουν» πολλά πράγματα και η οποία παίζει κατά 90% pick n’ roll ή hand off. Είναι μια κατάσταση την οποία πρέπει να λύσουμε αμυντικά. Παίζουν κυρίως με τον Σπανούλη και τον Σλούκα, μετά με τον Γκετσεβίτσιους, τον Λο ή τα γκαρντ που ξεκινούν τον Μάντζαρη ή τον Κατσίβελη και θα πρέπει να προσέξουμε και την αδύναμη πλευρά. Στους ψηλούς θα εξαρτηθεί πιο σχήμα θα χρησιμοποιήσει, καθώς μιλάμε για μια ομάδα γεμάτη σε όλες τις θέσεις, με τη δυνατότητα να κάνει διάφορους συνδυασμούς. Μπορεί να παίξει με δύο φόργουορντ ή δύο ψηλούς. Να παίξει με Άντιτς-Πρίντεζη, Χάινς-Πρίντεζη, να παίξει με τον Πρίντεζη και τον Ντόρσεϊ ή τον Γλυνιαδάκη… Ανάλογα τι θέλουν να κάνουν και πώς θα θελήσουν να αμυνθούν σε εμάς.

Εκτός του Σπανούλη, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία και στην εκτέλεση, κάτι που είδαμε και στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης, όταν οι Πρίντεζης – Παπανικολάου υποστήριξαν την προσαρμογή της άμυνας της Εφές Αναντολού πάνω στο βασικό δημιουργό και εκτελεστή τους.

Χρειάζεται 40 λεπτά συγκέντρωση και προσπάθεια και προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια του αγώνα. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν πολλά. Μια χαμένη μπάλα, μια διεκδίκηση, ένα χαμένο ριμπάουντ να γίνουν δικά μας. Να μην δώσουμε δεύτερες προσπάθειες. Και ελπίζω ότι στο τέλος θα μιλάμε μόνο για μπάσκετ και για τίποτα άλλο…

Να είστε καλά… Θα ξαναμιλήσουμε σύντομα,

Δημήτρης

Πηγή: Sport-fm.gr