Η Μπαρτσελόνα το 2009 είχε δώσει 25 εκατ. ευρώ στη Σαχτάρ Ντόνετσκ για να αποκτήσει τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Χρήματα τα οποία αποδείχθηκε ότι… σπαταλήθηκαν από πλευράς Καταλανών, όπως θαρραλέα παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Ουκρανός στόπερ της ΑΕΚ, που τόνισε ότι «δεν ήταν η πραγματική αξία μου».

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε στο «Cadena Ser» για την πίεση που ασκήθηκε πάνω του από το ποσό αυτό, για το κλίμα στα «μπλαουγκράνα» αποδυτήρια, για τους Μέσι και Ρονάλντο, αλλά και τον Γκουαρδιόλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσιγκρίνσκι:

Για την πορεία του στην Μπαρτσελόνα, είπε: «Τα 25 εκατομμύρια που δόθηκαν για εμένα, μου προκάλεσαν μεγάλη πίεση, δεν ήταν η πραγματική αξία μου. Χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστώ στην ομάδα».

Σχετικά με το κλίμα στα αποδυτήρια της καταλανικής ομάδας, σημείωσε: «Με εντυπωσίασε το πολύ υψηλό επίπεδο συγκεκριμένων παικτών όπως ο Μέσι και ο Ζλάταν».

Αναφορικά με την πίεση που δεχόταν, απάντησε: «Ήταν έκπληξη όταν με αποδοκίμαζαν οι οπαδοί μας στο “Καμπ Νου”. Δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο, ήταν οι ίδιοι οι οποίοι λίγο νωρίτερα φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου».

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ανέφερε: «Εξακολουθώ να έχω επαφή μαζί του. Την τελευταία φορά με πήρε τηλέφωνο για να ζητήσει πληροφορίες για τον Ντόουγκλας Κόστα».

Τέλος, όσον αφορά τους Μέσι και Ρονάλντο, σημείωσε: «Ο Κριστιάνο είναι ένας πολύ καλός σκόρερ, αλλά δεν είναι ο καλύτερος του κόσμου επειδή είναι εγωιστής. Ο Μέσι είναι διαφορετικός, σκέφτεται την ομάδα».