Ο Ορέστης Καρνέζης έχει καταφέρει να πάρει θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού και σε συνέντευξη που παραχώρησε στάθηκε στη στήριξη που είχε από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα.

Ο τερματοφύλακας των «πράσινων» μέσω της ΝΟVA αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Πορτογάλος προπονητής του έδειξε εμπιστοσύνη, στάθηκε στην αλλαγή… στάσης των οπαδών και μίλησε για τους στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Καρνέζη:

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που είχες δεχτεί το γκολ από την ΑΕΚ από τη σέντρα και έχεις καταφέρει να αντιστρέψεις το κλίμα, τι έγινε;

«Το ποδόσφαιρο αυτά έχει. Άλλες φορές έχει τα κάτω του και άλλες τα πάνω του. Φέτος έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Έχω την ευκαιρία να αποδείξω κάποια πράγματα. Είμαι μεγάλο διάστημα στην ομάδα και τα πράγματα έχουν έρθει καλύτερα σε σχέση με άλλες χρονιές.

Γενικότερα η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη, ιδιόμορφη και δύσκολη. Είναι μοναχική θέση. Πρέπει να είσαι απόλυτα πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος. Μια στιγμή να χάσεις την συγκέντρωση σου μπορεί να αποβεί μοιραία. Ιδίως στις μεγάλες ομάδες. Καθώς στις μικρότερες μπορεί να έχεις συνέχεια πίεση να φας δυο, τρία γκολ αλλά να είσαι καλός. Στις μεγάλες ομάδες όμως στατιστικά 6-7 περιπτώσεις θα γίνουν στο ματς. ‘Εστω και σε μια αν δεν είσαι σε 100% μπορεί να σου στοιχίσει».

Τι έκανες το βράδυ μετά από εκείνο το παιχνίδι;

«Πράγματι ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή. Το μόνο που δεν μπορούσα να κάνω ήταν να κοιμηθώ. Πρέπει να ηρεμήσεις, να κάτσεις μόνο σου και να δεις τι πρέπει να κάνεις, πως να αντιδράσεις».

Και φτάσαμε στην αποθέωση στο ματς με τον Λεβαδειακό;

«Πράγματι ήταν δυο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Πρέπει να κρατάς μια ισορροπία όμως, να υπάρχει η μέση λύση και να μην απογοητεύεσαι εύκολα ούτε να πετάς στα σύννεφα».

Σε όλα αυτά τα παιχνίδια που έπαιξες υπήρχε και ένα πολύ δύσκολο ματς όσον αφορά τις συνθήκες διεξαγωγής του;

«Ναι στα Γιάννινα.. Εκεί ήταν μια μεγάλη δοκιμασία και μεγάλη εμπειρία. Μόνο ποδόσφαιρο δεν μπορούσες να παίξεις αλλά από τη στιγμή που ο διαιτητής αποφάσισε πως έπρεπε να γίνει το παιχνίδι έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο πως θα κερδίσουμε. Με το που σφύριξε ο διαιτητής σκεφτόμασταν τους τρεις πόντους της νίκης. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου που τα κατάφεραν».

Στο πρώτο παιχνίδι που βρέθηκες φέτος στην ενδεκάδα αποβλήθηκες. Τι σκέφτηκες σε εκείνη τη φάση;

«Πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορεί ο γκολκίπερ να παίζει κάτω από την γραμμή του τέρματος αλλά πιο έξω να βοηθάει τους αμυντικούς. Πίστευα ότι θα προλάβω αλλά δεν τα κατάφερα και μετά θεώρησα ότι δεν πρέπει να φάω γκολ. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας να μην τρώμε γκολ».

Αυτό το έξι στα έξι χωρίς γκολ στον ένα μήνα αγωνιστικής δράσης θεωρείς ότι είναι και το κλειδί για την πρωτιά;

«Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό ή κάποια εξήγηση. Ξέραμε ότι είχαμε ένα μήνα με συνεχή αγωνιστική δράση. Ήταν τελείως ανορθόδοξο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αλλά να συγκεντρωθούμε. Να παρουσιαζόμαστε στα παιχνίδια όπως έπρεπε για να παίρνουμε τις νίκες».

Ο Παναθηναϊκός στα μέσα Νοεμβρίου έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο αλλά στα τελευταία ματς δείχνει ότι θέλει να «κλειδώνει» το τρίποντο και βλέπουμε;

«Δεν έχουμε στο μυαλό μας να τελειώσουμε κάθε παιχνίδι με 1-0. Αλλά να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να καθαρίσουμε κάθε ματς. Όλες οι ομάδες κάνουν κοιλιά στη διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά το σημαντικό είναι να παίρνεις τη νίκη. Και στην κακή σου μέρα να μην χάνεις».

Ποια είναι η άποψη σου για τον κ. Φερέιρα;

«Για μένα είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο ο κ. Φερέιρα. Με πίστεψε και πέρσι και με στήριξε αλλά και φέτος».

Είναι η συμπεριφορά του που σε κάνει να δίνεις όλα για αυτόν;

«Είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να σου μεταδώσει πράγματα. Είναι έμπειρος καταξιωμένος. Καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά τι γίνεται γύρω του. Εμπνέει σεβασμό και όλοι παίζουμε και για αυτόν».

Του αφιέρωσες την εμφάνιση σου μετά το ματς με τα Γιάννινα, γιατί;

«Γιατί και πέρσι μου στάθηκε, μου μίλησε πολύ καλά. Ήθελα να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε».

Είστε τέσσερις γκολκίπερ που δουλεύετε καθημερινά για μια μοναχική θέση. Ποια είναι η σχέση μεταξύ σας;

«Μεταξύ μας έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση και δεν το λέω γιατί πρέπει να το πω αλλά γιατί είναι πραγματικότητα. Συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλο παρά την διαφορά ηλικίας που έχουμε».

Στις αποστολές μοιράζεσαι το ίδιο δωμάτιο με τον Κατσουράνη και είναι και φίλος σου ποια η άποψη σου για αυτόν;

«Ξέχωρα ότι για μένα είναι ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστές οι συμβουλές που δίνει είναι πολύ σημαντικές στην διάρκεια ενός αγώνα γιατί ξέρει πολύ μπάλα».

Υπάρχουν παίκτες που τους χαρακτηρίζουμε ως προπονητές εντός γηπέδου…

«Οπωσδήποτε παίκτες σαν τον Κατσουράνη, τον Καραγκούνη το έχουν αυτό. Και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά μπορούν να πάρουν την ομάδα πάνω τους και να δώσουν το έναυσμα για την ανάκαμψη».

Θεωρείς ότι σε αυτόν τον ένα μήνα εσύ ήσουν το κρυφό χαρτί του Φερέιρα;

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε μόνο σε μένα ή σε κάποιον άλλο παίκτη αλλά είναι συνολική απόδοση και δίκαια είμαστε εκεί που είμαστε».

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος επιθετικός που έχεις αντιμετωπίσει;

«Νομίζω ότι ο Βαζέχα όταν παίζαμε στις προπονήσεις αλλά και ο Ποστίγκα που είχαμε παλιότερα. Γενικότερα έχω αγωνιστεί με σπουδαίους ποδοσφαιριστές και αυτό είναι καλό».

Εσύ αρκετές φορές στη διάρκεια των προπονήσεων παίζεις μέσα στα διπλά;

«Για τον τερματοφύλακα είναι καλό να παίζει μέσα στα διπλά ώστε όταν μπαίνει να καταλαβαίνει πως σκέφτονται και οι συμπαίκτες του».

Θα ήθελες να φύγεις κάποια στιγμή για να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

«Δεν μου αρέσει να κάνω μακροχρόνια σχέδια και όνειρα. Αυτό που θέλω πλέον είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα φέτος. Να μείνω για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό και αν έρθει αυτό όταν έρθει θα δούμε».

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Το σκέφτεσαι, νοιώθεις ότι δικαιούσαι μια ευκαιρία;

«Οπωσδήποτε το θέλω και ποιος δεν θα το ήθελε. Δεν θέλω όμως να σκέφτομαι τώρα την Εθνική. Θέλω να παίρνω παιχνίδια, να παίζω όσο το δυνατόν καλύτερα στον Παναθηναϊκό και σίγουρα είναι μεγάλη τιμή και εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει».

Θεωρείς ότι αυτοί οι πέντε βαθμοί σας κάνουν το πρώτο φαβορί;

«Είναι κάτι αυτοί οι πέντε βαθμοί. Αλλά ακόμα δεν έχουμε πάρει το πρωτάθλημα. Είναι ένα προβάδισμα αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Θα είναι μεγάλο λάθος αν σταθούμε στο συν πέντε».

Το καλοκαίρι ξεκινήσατε άσχημα την σεζόν με τον αποκλεισμό από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα…

«Ήταν κάτι πολύ άσχημο αυτό που έγινε το καλοκαίρι. Μας στοίχισε θα έλεγα αλλά έπρεπε να συσπειρωθούμε στο πρωτάθλημα να το πάρουμε και να απαλύνουμε κάπως αυτή την κατάσταση. Μέχρι τώρα τα έχουμε πάει αρκετά καλά. Οι συμπαίκτες μου δίκαια βρίσκονται στον Παναθηναϊκό είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Σίγουρα είναι άσχημο να μην αγωνίζεται η ομάδα στην Ευρώπη αλλά έπρεπε να το ξεχάσουμε γρήγορα και να κοιτάξουμε μπροστά».

Πηγή: Sport-fm.gr