Μεγάλο εκνευρισμό προκάλεσε στον οργανισμό της ΑΕΚ η χθεσινή ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη (2-0), αλλά κυρίως η εμφάνιση της ομάδας, η οποία ήταν απογοητευτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από την κεφαλιά του Γιόχανσον στο 23’, με το σκορ στο 0-0, και το κοντινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 90’, ενώ ήδη οι Αρκάδες είχαν «κλειδώσει» τη νίκη, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν έκαναν άλλες φάσεις άξιες αναφοράς.

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος από όλα όσα είδε από τους παίκτες του, κάτι που φρόντισε να τονίσει αμέσως μετά το ματς, στις δηλώσεις του στην κάμερα της Nova. «Ντρέπομαι» ήταν η χαρακτηριστική λέξη που χρησιμοποίησε για την εμφάνιση της Ένωσης στην Αρκαδία, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας.

Εκεί ήταν που… άστραψε και βρόντηξε, ενώ σύμφωνα με όσους βρίσκονταν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», οι φωνές του έφτασαν μέχρι και τους διαδρόμους του γηπέδου. Ο Ισπανός τεχνικός είχε αντίστοιχα ξεσπάσματα και στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συνέβη τόσο έντονα στην επιστροφή του.

Στη συνέχεια, ο 53χρονος τεχνικός κατευθύνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ενώ όταν τελείωσε τις δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, επέστρεψε στα αποδυτήρια και τα ξαναείπε στους ποδοσφαιριστές του, όμως σε φανερά πιο ήρεμο τόνο.

Φαντάζει κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στις προσεχείς προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων» θα έρθουν πολλές παρατηρήσεις από πλευράς Χιμένεθ στους παίκτες, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να μην πάρουν ανάλογες ευκαιρίες στο μέλλον.

Βεβαίως, εκτός από την κακή αγωνιστική νοοτροπία που έβγαλαν αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του, είναι και ο ίδιος ο Χιμένεθ που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής των οπαδών -και όχι μόνο- της ΑΕΚ. Οι επιλογές του σε πρόσωπα και σχήματα συζητήθηκαν αρκετά και σίγουρα δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τη διοίκηση.