Να αφήσει πίσω του τη «μαύρη σελίδα» του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής για την εθνική ομάδα της Γαλλίας θέλει ο Πατρίς Εβρά, ο οποίος δεν βρίσκει κανένα λόγο να μην ξαναφορέσει τη φανέλα των «μπλε».

Ο Γάλλος αμυντικός αντιμετωπίζει κυρώσεις για το μποϊκοτάζ της προπόνησης της εθνικής Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Νικολά Ανελκά ο οποίος είχε αποβληθεί κατηγορούμενος πως προσέβαλε τον προπονητή Ραούλ Ντομενέκ. 

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μεταξύ των 5 ποδοσφαιριστών που παραπέμφθηκαν από τη Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον πειθαρχικής επιτροπής εντός του μήνα.

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας εξέφρασε την άποψη πως ο Εβρά δεν θα πρέπει ποτέ ξανά να παίξει με την Εθνική Ομάδα της Γαλλίας, ωστόσο ο Εβρά εκφράζει την έκπληξή του: «Είχα την εντύπωση πως όλοι ήθελαν να γυρίσουν τη σελίδα του Μουντιάλ», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο Λωρέν Μπλαν, που πήρε τα ηνία της εθνικής ομάδας μετά τον Ντομενέκ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσει από την αποστολή της εθνικής για φιλικό αγώνα στη Νορβηγία και τους 23 παίκτες που συμμετείχαν στο Μουντιάλ. 

Μετά το ματς αυτό όμως, οι παίκτες που αποβλήθηκαν θα μπορούν να επιστρέψουν στην ομάδα και ο Εβρά δηλώνει σίγουρος πως θα ξανακληθεί. «Δεν βλέπω το μέλλον μου χωρίς την ομάδα της Γαλλίας», σχολίασε.