Στο Ρικιόνε, στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια, βρέθηκε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, προκειμένου να εγκαινιάσει το τρίτο κατάστημά του με είδη ένδυσης, που έχει την επωνυμία «Adp». Αφού πρώτα εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι επέστρεψε «στο πιο όμορφο μέρος της Ιταλίας, έπειτα από έναν χρόνο», καθώς ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, στη συνέχεια ο «Πιντουρίκιο» μίλησε στο ιταλικό «Radio Deejay» για ποδόσφαιρο.

Αρχικά, κλήθηκε να σχολιάσει τη μεταγραφή του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 222 εκατ. ευρώ, για την οποία είπε ότι «είναι ένα σημαντικό άλμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σήμερα οι εταιρείες (ΠΑΕ) βελτιώνουν την οργάνωσή τους από κάθε άποψη, με τουρνουά, χορηγούς και δικαιώματα εικόνας. Κάτι που τις κάνει να κινούνται όλο και πιο ψηλά οικονομικά, καθώς τα έσοδά τους είναι μεγαλύτερα».

Σε ερώτηση για το εάν σκέφτεται την επιστροφή του στο κάλτσιο, έριξε τη… βόμβα: «Μερικά “10άρια” είναι ελεύθερα και θα με έκαναν να ξαναμπώ σε ρυθμούς προπονήσεων. Εάν θα γύριζα στο Πιεμόντε; Ναι, ας πούμε ότι θα επέστρεφα στο Πιεμόντε. Έχω πολλή δουλειά να κάνω», τόνισε χαριτολογώντας ο Ντελ Πιέρο. Κάτι που άφησε σε πολλούς «μπιανκονέρι» την ελπίδα για επιστροφή του στην ομάδα.

Όσο για τις προβλέψεις του αναφορικά με τη Serie A, τόνισε ότι «για μένα, η ομάδα του Αλέγκρι εξακολουθεί να είναι το φαβορί, καθώς παραμένει ένα επίπεδο πάνω από τους αντιπάλους της. Ωστόσο, ελπίζω ότι η Μίλαν, η Νάπολι και η Ρόμα θα δώσουν σκληρή μάχη για τον τίτλο και πως θα δούμε ένα πολύ πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα αυτόν τον χρόνο. Τις προηγούμενες χρονιές η Ρόμα και η Νάπολι έπρεπε να κάνουν κάτι εξωπραγματικό για να “εκθρονίσουν” την τόσο δυνατή Γιουβέντους».