Η «επίσημη αγαπημένη» έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα και «σκόρπισε» το συγκρότημα του Ντιρκ Μπάουερμαν με 82-54 στην πρώτη ημέρα του τουρνουά που διεξάγεται σε Λευκωσία και Λεμεσό, στο οποίο συμμετέχουν  Ρωσία και Κροατία

Γι’ ακόμη μία φορά η άμυνα έδινε το ρυθμό στο παιχνίδι της «γαλανόλευκης», με τη Γερμανία να αναγκάζεται σχεδόν σε κάθε επίθεσή της να κάνει πότε λάθος και σουτ υπό πίεση. Ο γρήγορος ρυθμός δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια, αλλά οι Έλληνες διεθνείς, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία, έβγαλαν ωραίους αιφνιδιασμούς και πολύ καλές επιθέσεις με σωστή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Βέβαια, για να έρθει η άνετη νίκη σημαντικό ρόλο έπαιξε και η «έκρηξη» του Γιάννη Μπουρούση στην πρώτη περίοδο. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ του Ολυμπιακού σημείωσε στο διάστημα αυτό τους 13 από τους συνολικά 17 πόντους του (σε 18’29” συμμετοχής).

Μεγάλο μερίδιο στο τελικό +28 ανήκει και στον Νικ Καλάθη. Ο Γιόνας Καζλάουσκας κράτησε τον γκαρντ του Παναθηναϊκού γι’ αρκετή ώρα στο παρκέ (σ.σ. 21’29”) κι εκείνος του ανταπέδωσε με 12 πόντους, καλή άμυνα και διατήρηση της ταχύτητας στο ελληνικό παιχνίδι, ρυθμό τον οποίο επιθυμεί ο Λιθουανός προπονητής.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 43-20, 64-39, 82-54

Πηγή: gazzetta.gr