Μπορεί από τον Παναθηναϊκό να διέψευδαν τις προηγούμενες ημέρες το ενδιαφέρον της Αλ Αΐν για τον Μάρκους Μπεργκ, αλλά οι χθεσινές εξελίξεις, με τον Σουηδό να καταγράφεται στα Εμιράτα, συνοδεία της συζύγου του και του μάνατζέρ του, δείχνουν ότι ο… καπνός υπήρχε. Και πλέον απομένει να μετατραπεί σε «φωτιά», η οποία θα σημαίνει τη μετακίνηση του παίκτη στην ομάδα του Άμπου Ντάμπι.

Ο Μπεργκ είχε περάσει το μήνυμα εδώ και αρκετό καιρό, με την τοποθέτηση ότι «είμαι πλέον 30 ετών και αυτή ίσως είναι η τελευταία μου ευκαιρία για ένα μεγάλο συμβόλαιο». Και πράγματι, εάν προχωρήσει η μεταγραφή του, θα βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ ετησίως για δύο ή τρία χρόνια.

Όμως, και ο Παναθηναϊκός θα βγει ωφελημένος οικονομικά από αυτό το deal, αν και θα χάσει τον πιο ποιοτικό του ποδοσφαιριστή. Η ρήτρα του Σουηδού ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ με το 55% να πηγαίνει στους «πράσινους», ένα μεγάλο ποσοστό θα πάει στην πρώην ομάδα του, το Αμβούργο, και ένα ακόμη εξίσου σημαντικό ποσοστό στον ίδιο τον παίκτη. Φαίνεται, όμως, ότι οι «πράσινοι» θα λάβουν κάτι παραπάνω από αυτό που τους αντιστοιχεί.

Σύμφωνα με την «Πράσινη», το «τριφύλλι» έχει συμφωνηθεί να εισπράξει πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ, ανεξάρτητα από το ύψος της πρότασης που θα κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, που θα αναλάβουν να καλύψουν και τις απαιτήσεις του Αμβούργου και του Μπεργκ.

Μεγάλο ποσοστό από τα χρήματα που θα λάβει ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που προχωρήσει η μεταγραφή, θα πάει για καλυφθούν κάποιες οφειλές της ΠΑΕ, αλλά και ένα σημαντικό μέρος αυτών για την ενίσχυση του ρόστερ. Άλλωστε, πλέον αναζητούνται δύο επιθετικοί, με τον Ματ Ντάρμπισιρ, τον πρώην ποδοσφαιριστή του ολυμπιακού, να βρίσκεται στην «πράσινη» λίστα.