Την επιμονή του στο να καταργηθεί η διαδικασία του ορισμού των διαιτητών και να επανέλθει η κλήρωση, μετέφερε ο Πάνος Μπιτσαξής στον Σοφοκλή Πιλάβιο στη συνάντηση που είχαν, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να αρνείται! Έντονη δυσαρέσκεια του γ.γ.Αθλητισμού για τις υποθέσεις Καλόπουλου και ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, για τους οποίους ζήτησε την άμεση αντικατάσταση! Από την πλευρά του ο Σοφοκλή Πιλάβιος, ζήτησε… λεφτά!

Στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο πρώτος επανέλαβε στον συνομιλητή του πως κρίνει απαραίτητη την επαναφορά του συστήματος της κλήρωσης των διαιτητών, ώστε κατ’ αυτό τον τρόπο να πάψει να υφίσταται η καχυποψία για τη διαιτησία. Ο κ. Πιλάβιος διαφώνησε, καθώς θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα αποτελέσει πισωγύρισμα, ενώ ισχυρίστηκε πως η ΟΥΕΦΑ επιβάλει τον ορισμό και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Πάντως στο θέμα αυτό θα υπάρξουν και νέα επεισόδια…

Από εκεί και πέρα, ο Πάνος Μπιτσαξής μετέφερε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του για την επιστροφή του Δημήτρη Καλόπουλου στη διαιτησία και την αποπομπή των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων από την ΕΠΟ μετά από εισήγηση της Σούπερ Λίγκας. Ζήτησε, μάλιστα, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να αντικατασταθούν άμεσα με πρόσωπα ανάλογου κύρους με τους κ.κ. Φάκο και Αντωνακάκη και να εγκαταλειφθούν οι φαεινές ιδέες (και πάνω απ’ όλα παράνομες) να εκτελεί χρέη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ.

Ο γ.γ.Α. πάντως, έθεσε στον Σοφοκλή Πιλάβιο και το θέμα του σκόπιμου θορύβου στο πεδίο της διαιτησίας και της έντασης που προκαλούν συγκεκριμένες ΠΑΕ, ακόμη και όταν οι διαιτησίες είναι καλές.

Μεγάλη συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών έγινε και για την υπόθεση των στημένων αγώνων και την εξέλιξη της. Αναφορά, μάλιστα, έγινε και στα παιχνίδια Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ και Δυναμό Ζάγκρεμπ-Λυών για τα οποία έγινε ο γνωστός ντόρος.

Κουβέντα, έγινε και για το θέμα της αδειοδότησης των ΠΑΕ, από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και την Επιτροπή Επαγγελματισμού Αθλητισμού. Το θέμα που τέθηκε είναι η μία επιτροπή να μην μπαίνει στα χωράφια της άλλης, αλλά συζητήθηκε και το αν μπορεί η ΕΕΑ να υποβιβάζει ουσιαστικά τις ομάδες στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η κουβέντα πάνω σε αυτό θα επαναληφθεί.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος από την πλευρά του, ζήτησε χρήματα από τη ΓΓΑ και τον ΟΠΑΠ. Αλλά αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα που θα έχει συνέχεια…

Πηγή: sport-fm.gr