Ναι μεν αστειευόμενος, αλλά έδωσε το στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Τρίτη το παιχνίδι με την Άρσεναλ. «Θα βάλουμε ένα γρήγορο γκολ, θα κλειστούμε και μετά θα πετύχουμε άλλο ένα γκολ», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός ο οποίος ξεκαθάρισε ότι παρά τις απουσίες οι «κανονιέρηδες» παραμένουν δυνατοί και πώς οι ερυθρόλευκοι δεν πρέπει να σταθούν στα αγωνιστικά προβλήματα από τους τραυματισμούς.

-Για το παιχνίδι με την Άρσεναλ:
«Θα μου άρεσε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μπούμε από το πρώτο λεπτό με ψυχολογία νίκης. Θα πρέπει να παίξουμε όπως πρέπει σε αυτήν την διοργάνωση. Γιατί εκεί στην αρχή είχαμε δεχθεί ένα γκολ και μετά άλλο ένα. Δεν θα πρέπει να αργήσουμε να μπούμε στο παιχνίδι.
Ελπίζω να μην έχω πολλές εκπλήξεις για αύριο. Μένει ακόμα μία προπόνηση για να δούμε την κατάσταση του Φουστέρ αλλά και του Ορμπάιθ. Σίγουρα θα βάλουμε αμυντικούς παίκτες στο κέντρο διότι δεν έχουμε άλλη επιλογή».

-Για τις απουσίες:
«Ναι έχουμε πολλά προβλήματα με πολλούς τραυματισμούς. Όμως δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε αυτό. Πρέπει να σκεφτόμαστε όσους είναι παρόντες. Δεχόμαστε πως είναι μία δυσκολία αλλά θα πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη για να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι».

-Για την Άρσεναλ και τις απουσίες που θα έχει:
«Δεν γνωρίζω καθόλου ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα παίξουν. Όμως δεν ασχολούμαι με αυτό γιατί όποιος και να παίξει είναι καλός παίκτης. Δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Έρχονται εδώ για να κερδίσουν. Έχουν ένα στιλ καθορισμένο. Η Άρσεναλ έχει καλή τεχνική, παίζει γρήγορα και είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ανεξάρτητα από το ποιοι θα παίξουν εμείς έχουμε μόνο μία επιλογή: να κερδίσουμε. Η Άρσεναλ έχει μεγάλη αξία. Είναι πρώτη στον όμιλο. Δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Θα πρέπει να ασχοληθούμε με το τι θέλουμε εμείς».

-Εάν ενδέχεται να αλλάξει φιλοσοφία λόγω των παικτών που θα έχει στη μεσαία γραμμή:
«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αλλάξουμε και πολλά. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βγούμε μπροστά και να κερδίσουμε. Δεν έχει σημασία ποιος θα το κάνει. Θα πρέπει να βγούμε στην επίθεση και να νικήσουμε.
Σίγουρα εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε πως θέλουμε να παρουσιάσουμε καλό ποδόσφαιρο και να μην βασιστούμε σε συγκυρίες. Πιστεύουμε πως έως τώρα το έχουμε καταφέρει. Ελπίζουμε να παίξουμε αύριο καλά. Εάν θέλουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε καλά. Όπως κάναμε και πριν. Να παίξουμε καλά, γρήγορα και ωραία. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα μέτριο ματς και να περιμένουμε νίκη. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά».

-Εάν ο Ολυμπιακός αξίζει την πρόκριση:
«Πιστεύω πως αξίζει την πρόκριση και θα ήθελα να περάσουμε, χωρίς να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Το ίδιο θα πιστεύουν όμως και οι άλλοι προπονητές. Το κλειδί το έχει η Μαρσέιγ. Εμείς αύριο θα πρέπει να κερδίσουμε και να περιμένουμε το άλλο αποτέλεσμα».

-Εάν η πρόκριση θα είναι μια δικαίωση για τον ίδιο:
«Όχι για μένα δεν είναι κάτι παραπάνω. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για όλους εμάς. Δεν είναι προσωπική υπόθεση. Η πρόκριση δεν είναι στο χέρι μας. Πρέπει να κερδίσουμε και να περιμένουμε την Μαρσέιγ. Εμείς θέλουμε να νικήσουμε και να περάσουμε. Είναι σημαντικό για όλους μας. Δεν είναι κάτι περισσότερο για μένα προσωπικά».

Πηγή: sportfm.gr