Στο «Άνφιλντ» κόντρα στη ψυχολογικά ανεβασμένη Λίβερπουλ δοκιμάζεται η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Με την τρίτη της βαθμολογίας Νιούκαστλ, αλλά εντός έδρας, κοντράρεται και η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ.

Θεωρητικά πιο εύκολες οι αποστολές των υπόλοιπων διωκτών της κορυφής με την Τότεναμ να φιλοξενείται στην έδρα της Γουέστ Μπρομ και τις Άρσεναλ και Τσέλσι να έχουν εντός έδρας αναμετρήσεις. Οι «κανονιέρηδες» φιλοξενούν την Φούλαμ και οι «μπλε» υποδέχονται τη Γουλβς.

Δείτε το preview της αγωνιστικής αναλυτικά από το www.sport-fm.gr

Λίβερπουλ-Μαν.Σίτι

Οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς δεν είναι ότι μετράνε ένα σερί εφτά αγωνιστικών χωρίς ήττα, αλλά έχουν και τη ψυχολογία στα ύψη μετά την εκτός έδρας επικράτηση επί της Τσέλσι, την οποία έπιασαν στη βαθμολογία. Οι «κόκκινοι» είναι ξεκούραστοι, αφού φέτος δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη μετά την περσινή καταστροφική σεζόν που μοιάζει να έχει μείνει στο παρελθόν.

Από την άλλη οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι πετάνε από νίκη σε νίκη στο πρωτάθλημα έχοντας 11 σε 12 ματς και έχουν αποσπαστεί πέντε ολόκληρους βαθμούς από τη δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα, Γιουνάιτεντ. Στην Ευρώπη ωστόσο τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα και η ήητα από τη Νάπολι μεσοβδόμαδα της ψαλίδισε κάπως τις ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Στίβεν Τζέραρντ αποτελεί το μοναδικό μόνιμο πρόβλημα στο στρατόπεδο των «κόκκινων». Ίδια με το «Στάμφορντ Μπριτζ» αναμένεται να είναι η ενδεκάδα. Στο αντίπαλο στρατόπεδο επίσης δεν υπάρχει καμία απουσία πέρα από αυτή του Χάργκριβς. Στο βασικό σχήμα θα επιστρέψουν πιθανότατα Αγουέρο, Μπάρι και Ρίτσαρντς. Μάλλον μένει ξανά στον πάγκο ο Νασρί.

Μαν.Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου επισκέπτεται το Μάντσεστερ για δεύτερη φορά σε διάστημα εφτά ημερών, αφού πριν από ακριβώς μια εβδομάδα, ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τη Σίτι στο «Etihad Stadium». Η 13η «στροφή» του πρωταθλήματος θα τη βρει στην απέναντι πλευρά της πόλης, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Γιουνάιτεντ, στην έδρα της οποίας πανηγύρισε για τελευταία φορά τη νίκη το 1972! Οι τελευταίες 27 επισκέψεις των «καρακαξών» στο «Θέατρο των Ονείρων» ήταν ανεπιτυχείς και ο Άλαν Πάρντιου γνωρίζει ότι φέτος είναι μια καλή ευκαιρία να μπει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί.

Από τη μεριά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Μπενφίκα έφυγε αήττητη (2-2) από το «Ολντ Τράφορντ» την περασμένη Τρίτη. Η απογοήτευση της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα δώσει στους ποδοσφαιριστές το ερέθισμα για μια άνετη νίκη στο πρωτάθλημα και απέναντι στη Νιούκαστλ, η Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να επανέλθει στις επιβλητικές εμφανίσεις. Κατά μέσο όρο πετυχαίνει τρία γκολ ανά αγώνα εντός έδρας, όμως στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος, η ομάδα του Μάντσεστερ έχει καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς σκοράροντας μονάχα από μια φορά.

Στην προσπάθεια κατάκτησης μιας άνετης νίκης, θα βοηθήσει και ο Γουέιν Ρούνεϊ που επιστρέφει στη γραμμή κρούσης έπειτα από την απουσία του στο παιχνίδι με τους «αετούς» της Λισαβόνας. Πλήγμα με τον Άντερσον που θα μείνει εκτός δράσης μέχρι τον Φεβρουάριο με πρόβλημα στο γόνατο. Για τη Νιούκαστλ, επιστρέφουν οι Τιοτέ και Μπεστ, ενώ η συμμετοχή του Ομπερτάν κόντρα στην πρώην ομάδα του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ

Ο Χάρι Ρέντναπ βλέπει την ομάδα του να πραγματοποιεί εκπληκτικό ξεκίνημα μετρώντας 8 νίκες σε 11 αγώνες, κάτι που από το 1967 έχει πετύχει μόνο άλλες 4 φορές. Στους Λονδρέζους δεν σκέφτονται κάτι άλλο από τη νίκη, αλλά το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι, αφού η Γουέστ Μπρομ, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, έχει αρχίσει και βρίσκει ρυθμό.

Οι «baggies» θα προσπαθήσουν να χαλάσουν τα σχέδια της Τότεναμ με επιθετικές αιχμές τους Λονγκ και Οντεμβίγκι, με τον πρώτο να έχει πετύχει 4 γκολ φέτος, έχοντας πραγματοποιήσει -μόλις- 13 σουτ προς τις αντίπαλες εστίες. Ο Ρόι Χότζον ξέρει ότι οι Λογκ και Οντεμβίγκι δεν είναι 100% έτοιμοι για το παιχνίδι, αλλά δεν πρόκειται να ρισκάρει να τους αφήσει εκτός. Ο Πολ Σάρνερ βρίσκεται στην αποστολή και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί λίγο πριν τη σέντρα, αν και πολύ δύσκολα θα βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα.

Από την πλευρά του, ο Ρέντναπ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ζερμέν Ντεφό και τη θέση του θα πάρει ο Ρομάν Παβλιουτσένκο, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας για φέτος. Αμφίβολος ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, ο οποίος αν δεν βρεθεί στο βασικό σχήμα, τη θέση του θα πάρει ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ενώ εκτός είναι οι εδώ και καιρό τραυματίες Μάικλ Ντόσον, Τόμας Χάντλστοουν, Νίκο Κράνιτσαρ και Ντάνι Ρόουζ.

Τσέλσι-Γουλβς

Ένα παιχνίδι το οποίο στην αρχή της σεζόν και κοιτώντας το πρόγραμμα φαινόταν ένα από αυτά στα οποία οι «μπλε» δεν θα χρειαζόταν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή, παίρνει πλέον ύψιστη σημασία για τον σύλλογο του Λονδίνου. Έχοντας πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημα επί εποχής Αμπράμοβιτς στην ιδιοκτησία, η Τσέλσι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση τόσο στην Πρέμιερ όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Βίλας – Μπόας καλείται να ανταπεξέλθει στην αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά πολύ περισσότερο οφείλει να την ανατρέψει.

Τέσσερις ήττες στα τελευταία εφτά ματς πρωταθλήματος για τους «μπλε» είναι απολογισμός που έχουν φέρει την ομάδα με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο, η πίστη δεν έχει χαθεί. Προπονητής και παίκτες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, απέναντι σε μια Γουλβς που αναμένεται να παραταχθεί με σφιχτή άμυνα έτσι ώστε να πετύχει το σκοπό της. Αυτός αρχικά θα είναι να κρατήσει το «μηδέν» στα πρώτα 45 λεπτά και έπειτα αν τα καταφέρει, να εκμεταλλευτεί την ανησυχία και τις αντιδράσεις στο «Στάμφορντ Μπριτζ» που εκείνη τη στιγμή θα «βράζει».

Για τους γηπεδούχους, ο Άσλεϊ Κόουλ είναι πανέτοιμος έχοντας ξεπεράσει το τράβηγμα που αποκόμισε μεσοβδόμαδα, ενώ για τους «λύκους», θα λείψουν οι Ο’Χάρα και Χαντ λόγω τιμωρίας, όπως επίσης και ο Στίρμαν που έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι. Επιστροφή στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες για τον Ρόναλντ Ζούμπαρ.

Άρσεναλ-Φούλαμ

Πέντε σερί νίκες στο φετινό πρωτάθλημα και 11 θετικά αποτελέσματα στα τελευταία 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μιλούν από μόνα τους. Οι «κανονιέρηδες» έχουν μπει στην σωστή πορεία, ο Αλσατός προπονητής χαμογελάει και πάλι έπειτα από πολύ καιρό και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι απλά… συνεχίζει το βιολί του στην επίθεση. Ο αρχηγός της ομάδας έχει καταφέρει να σκοράρει 44 φορές σε 50 ματς, πετυχαίνοντας 13 γκολ στα 12 παιχνίδια πρωταθλήματος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και φτάνοντας συνολικά στα 31 τέρματα μέσα στο 2011! Τόσο απλά, η Άρσεναλ έχει μετατραπεί σε μια από τις μεγάλες δυνάμεις της φετινής κούρσας της Πρέμιερ Λιγκ.

Απέναντι στην ομάδα του Βενγκέρ, η Φούλαμ που μακριά από το «Craven Cottage» παρουσιάζεται… εκτός εαυτό, δίνοντας το δικαίωμα στους αντιπάλους της να παίρνουν πάντα βαθμούς από τα μεταξύ τους ματς. Η αναμέτρηση με τους «cottagers» του Μάρτιν Γιόλ είναι από αυτές που η Άρσεναλ μπορεί να πάρει ακόμη κι αν δεν πιάσει καλή απόδοση, ή καλύτερα, είναι ένα παιχνίδι από αυτά που οι «κανονιέρηδες» θα πρέπει να…καθαρίζουν εύκολα αν θέλουν να βρεθούν στην πρώτη τετράδα στο τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Αμπού Ντιαμπί ενδεχομένως να πραγματοποιήσει την πρώτη φετινή του εμφάνιση στην Πρέμιερ, με τον Τόμας Ροσίτσκι να τίθεται και αυτός στη διάθεση του Βενγκέρ. Για τους φιλοξενούμενους, πρόβλημα στη γάμπα αντιμετωπίζει ο Ντάμιεν Νταφ, ετοιμοπόλεμος ο Γιορν Άρνε Ρίισε, εκτός ο Στίφεν Κέλι.

Στόουκ-Μπλάκμπερν

Μπορεί την περασμένη αγωνιστική, η Μπλάκμπερν να «έκλεψε» το βαθμό κόντρα στη Γουΐγκαν, αλλά αυτό δεν έφερε ηρεμία στην ομάδα του Στιβ Κιν, αφού οι οπαδοί της εξακολουθούν να ζητούν την απομάκρυνση του Σκωτσέζου προπονητή. Όμως και για τους γηπεδούχους η χρονική περίοδος δεν είναι ιδανική, αφού μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε η ήττα στο «Μπριτάνια» από την ΚΠΡ, που έφερε τους «πότερς» κοντά στη γραμμή του υποβιβασμού.

Η Στόουκ έχει μαζί της την πρόσφατη παράδοση, αφού έχει επικρατήσει και στις 3 τελευταίες αναμετρήσεις, ενώ τα «ρόδα» δεν έχουν σκοράρει ακόμη μέσα στο «Μπριτάνια». Το πρόβλημα στους προσαγωγούς αποδεικνύεται πιο σοβαρό για τον Πίτερ Κράουτς από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί και έτσι ο υψηλόσωμος επιθετικός δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Αμφίβολοι είναι οι Μάθιου Εθέρινγκτον και Ρόρι Ντέλαπ, οι οποίοι νιώθουν ενοχλήσεις στην πλάτη, αλλά ο Πιούλις μπορεί να υπολογίζει στον Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Τα νέα για τον Στιβ Κιν δεν είναι καλύτερα, αφού ο τεχνικός των Ρόβερς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κρις Σαμπά και Μάρτιν Όλσον και έτσι τα «ρόδα» θα έχουν αλλαγές στο κέντρο της άμυνας. Στις προπονήσεις της ομάδας έχει επιστρέψει ο Ράιαν Νέλσεν, ο οποίος, όμως, δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί, αφού δεν είναι ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Χάνει το παιχνίδι στο «Μπριτάνια» και ο τιμωρημένος Ντέιβιντ Νταν.

Μπόλτον-Έβερτον

Αυτό που δεν βοηθάει τους παίκτες της Μπόλτον στη σοβαρή προσπάθεια να διατηρήσουν την πίστη τους, είναι οι αριθμοί. Κι όταν αυτοί λένε ότι ο σύλλογος μετράει μόλις τρεις νίκες και 14 ήττες από τον περασμένο Απρίλιο, κάτι δεν πάει καλά. Η «πεντάρα» επί της Στόουκ πριν από τρεις εβδομάδες δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού η Γουέστ Μπρομ βύθισε ξανά στον προβληματισμό τους «γουόντερερς» που πλέον σε κάθε αγωνιστική βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Η νίκη που ζητούσε η Έβερτον κόντρα στη Γουλβς το περασμένο Σάββατο, ήρθε μετά κόπων και βασάνων και επόμενος στόχος των «ζαχαρωτών» είναι το δεύτερο σερί «τρίποντο». Μόνο που αυτό δεν είναι εύκολο ούτε στα λόγια, αλλά ούτε και στην πράξη. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν έχει πανηγυρίσει διαδοχικές νίκες τους από τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο, οι οπαδοί της είναι συμβιβασμένοι με το μετριότατο ξεκίνημα που πραγματοποιεί η Έβερτον κάθε χρονιά. Στο 250ο του παιχνίδι με τη φανέλα των «ζαχαρωτών», ο Τιμ Κέιχιλ θέλει να βάλει τέλος στους 11 μήνες αποχής από το σκοράρισμα.

Για τη Μπόλτον, έτοιμος είναι ο Μπογιάτα, σε αντίθεση με τους Ρίλεϊ, Γκάρντνερ και Ενγκόγκ που θα απουσιάσουν. Οι φιλοξενούμενοι θα απολαύσουν τις υπηρεσίες του Τζακ Ρόντουελ που ξεπέρασε το πρόβλημα στα πλευρά, ο Φιλ Νέβιλ θα κάνει αγώνα δρόμου και ο Ντιστέιν ταλαιπωρείται ακόμη από μυϊκό τραυματισμό.

Σουόνσι-Άστον Βίλα

Το σερί των εφτά αγώνων χωρίς ήττα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δεν ήταν ικανό να ηρεμήσει τους οπαδούς της Άστον Βίλα που έψαχναν την ευκαιρία να διαδηλώσουν κατά του ΜακΛις και υπέρ της απόλυσής του. Πλέον, έχουν έναν λόγο παραπάνω μετά το τις τρεις ήττες στα τελευταία πέντε ματς και την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα των Μίντλαντς στο παιχνίδι με την Τότεναμ, την προηγούμενη Δευτέρα. Η Βίλα χρειάζεται επειγόντως νίκη, με το μυαλό των παικτών αλλά και του προπονητή να ταξιδεύει ήδη στην περίοδο των Χριστουγέννων, κοντά στην οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ, στο «Βίλα Παρκ».

Η Σουόνσι δεν κατάφερε να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο της τρέχουσας σεζόν, αλλά η μοναδική – μέχρι στιγμής – ήττα στο «Liberty Stadium» ήρθε από τους Πρωταθλητές Αγγλίας, σε ένα ματς από το οποίο οι «swans» εξήγαγαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια. Ο Μπρένταν Ρότζερς αναμένεται να βασιστεί για ακόμη μια φορά στον εξαιρετικό Τζο Άλεν, που ξεπέρασε το πρόβλημα στη γάμπα, ενώ και ο Στίβεν Κάουλκερ θα παλέψει με το χρόνο για να είναι έτοιμος, αν και οι πιθανότητες είναι εις βάρος του.

Για τους φιλοξενούμενους, ο ΜακΛις σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Ζερμέιν Τζίνας, ενώ ο Ενζόγκμπια αναμένεται να επιστρέψει στα βασικά πλάνα του προπονητή του. Ο Στίλιαν Πετρόφ δηλώνει ετοιμοπόλεμος, όχι όμως και ο Χερντ που ακόμη ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο πόδι.

Σάντερλαντ-Γουίγκαν

Αν θέλει να αποφύγει τις περιπέτειες η Σάντερλαντ και να διεκδικήσει ότι αξίζει με βάση το ρόστερ της, παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στη Γουΐγκαν πρέπει θεωρούνται δεδομένα ότι θα καταλήξουν σε «τρίποντο». Ο Στιβ Μπρους το ξέρει και για αυτό έχει ζητήσει συγκέντρωση και ηρεμία για να έρθει το «τρίποντο» που θα την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη.

Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους, ο Μαρτίνεζ ψάχνει με αγωνία μια νίκη που θα φέρει χαμόγελα στη Γουΐγκαν και θα τη βοηθήσει να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Ο Ισπανός τεχνικός βλέπει την ομάδα του να έχει πάρει μόλις ένα βαθμό στις έξι εκτός έδρας εξορμήσεις, ενώ στα τελευταία εννιά παιχνίδια έχουν δεχθεί 22 γκολ.

Η επιστροφή του Φρέιζελ Κάμπελ ήταν το γεγονός της εβδομάδας, αφού ο άσος της Σάντερλαντ συμμετείχε στις προπονήσεις, μετά από 15 μήνες απουσίας του. Ωστόσο, δεν πρόκειται να αγωνιστεί, αφού ο Μπρους θέλει να γίνει σταδιακά η επανένταξή του στις υποχρεώσεις του συλλόγου. Από την πλευρά του, ο Μαρτίνεζ θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του Τζέιμς ΜακΚάρθι, ο οποίος έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς, ενώ εκτός παραμένει και ο Αντόλιν Αλκαράς, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Νόριτς-ΚΠΡ

Η Νόριτς έχει με το μέρος της την πρόσφατη παράδοση, αφού δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία 3 παιχνίδια με αντίπαλο τους Λονδρέζους, οι οποίοι είδαν και στις 3 φορές παίκτη τους να αποβάλλονται. Η ΚΠΡ ταξιδεύει στο «Κάροου» έχοντας σημειώσει 14 γκολ στα τελευταία 3 ματς πρωταθλήματος και θα προσπαθήσουν να σκοράρουν και πάλι για να φτάσουν στη νίκη.

Τα αμυντικά προβλήματα για τη Νόριτς λιγοστεύουν, αφού ο Ράσελ Μάρτιν επέστρεψε , όπως και οι Ζακ Γουάιτμπρεντ, Ντάνιελ Αγιάλα και Ρίτσι Ντε Λαέτ. Αντίθετα, ο Νιλ Γουόρνοκ δεν μπορεί να υπολογίζει στον αρχηγό της ομάδας, αφού ο Τζόε Μπάρτον είναι τιμωρημένος, ενώ και οι Λουκ Γιανγκ και Ντάνι Γκάμπιντον έχουν τεθεί εκτός.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 26/11 (17:00)

Στόουκ-Μπλάκμπερν (14:45)
Μπόλτον-Έβερτον
Τσέλσι-Γουλβς
Μαν.Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ
Νόριτς-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Γουίγκαν
Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ
Άρσεναλ-Φούλαμ(19:30)

Κυριακή 27/11 (18:00)

Σουόνσι-Άστον Βίλα
Λίβερπουλ-Μαν.Σίτι

Πηγή: sport-fm.gr