Στο ντέρμπι του Σαββάτου, στο χορτάρι του γηπέδου Καραϊσκάκη, θα παραταχθούν οι πιο επιθετικές ομάδες της Superleague.Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη γραμμή κρούσης των δυο αιωνίων. Τα πρώτα βιολιά, η πολυφωνία, οι τελικές προσπάθειες και τα ποσοστά ευστοχίας.

Αιώνιοι… με 35 γκολ!

Σκεφτείτε λίγο καλύτερα τον αριθμό που βλέπετε στον μεσότιτλο του θέματος και θα καταλάβετε ότι μόνο μικρός δεν είναι. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν στείλει κι οι δυο μαζί, στους 7 αγώνες που έχουν παίξει, 35 φορές την μπάλα σε αντίπαλα δίχτυα! Οι «πράσινοι» υπερέχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, μια και έχουν σκοράρει 19 φορές και φιγουράρουν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ακολουθούν με 16. Πολλά γκολ, από τις πιο επιθετικές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος…

Ο Λέτο και το «δίδυμο»

Ποιος είναι το πρώτο βιολί στον Παναθηναϊκό; Δεν θέλει και ερώτημα. Ο Σεμπάστιαν Λέτο, με τα 10 γκολ, που τον έχουν φέρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα, είναι μακράν ο πιο αποτελεσματικός παίκτης του «τριφυλλιού», αφήνοντας πίσω Κουίνσι και Κατσουράνη, που έχουν δίκιο. Στο «στρατόπεδο» των γηπεδούχων, τον ρόλο μοιράζονται δυο. Ο λόγος για τους Τζεμπούρ και Μιραλάς. Εξι γκολ ο πρώτος, τέσσερα ο δεύτερος, για να γίνει η σύνθεση του πιο εκρηκτικού επιθετικού διδύμου της Superleague.

Ο αποτελεσματικός ΠΑΟ

Παρατηρώντας, κανείς, τα στατιστικά στην αποτελεσματικότητα των δυο επιθέσεων, θα σοκαριστεί με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» σκοράρουν μια φορά στις 3,9 προσπάθειες και φυσικά είναι πρώτοι στη σχετική λίστα. Σημειώνουν, μάλιστα, 2,71 γκολ ανά παιχνίδι. Κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτα τα συγκεκριμένα στοιχεία. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός βάζει γκολ μια φορά στις 5,6 προσπάθειες και σκοράρει 2,29 γκολ ανά ματς.

Η πολυφωνία των αιωνίων

Επτά ποδοσφαιριστές έχουν βάλει γκολ φέτος για τον Ολυμπιακό και 8 για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Βαλβέρδε, πλην των Μιραλάς Τζεμπούρ, τους οποίους αναφέραμε παραπάνω (6 και 4 γκολ, αντιστοίχως), παίρνει γκολ και από χαφ, όπως για παράδειγμα ο Μακούν (1), ο Μοδεστό (1), και Φουστέρ (2). Πάντελιτς (1) και Μαρκάνο (1), είναι οι άλλοι σκόρερ της ομάδας του Πειραιά. Από το «τριφύλλι», εκτός του Λέτο (10) δίχτυα έχουν βρει οι Κατσουράνης (2), Κουίνσι (2), Κλέιτον (1), Νίνης (1), Σαριέγκι (1), Μπουμσόνγκ (1), Τοτσέ (1).

Πηγή: sportfm.gr