Ενοχλημένος από όσα διαρρέονται για τη συμμετοχή των παικτών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Εθνική ομάδα εν όψει του μεταξύ τους ντέρμπι εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος κατά την αναχώρηση της αποστολής για το φιλικό με τη Ρουμανία στο Άλταχ της Αυστρίας.

Ερωτηθείς πώς σχολιάζει την ανεπίσημη δυσαρέσκεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την άνιση -όπως τη θεωρούν οι «ερυθρόλευκοι» – μεταχείριση μεταξύ των διεθνών της ομάδας με αυτούς του Παναθηναϊκού, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε: «Εγώ είμαι προπονητής της Εθνικής, όχι του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού». Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, απαντώντας «ουδέν σχόλιο».

Όσο για το φιλικό με τη Ρουμανία, είπε: «Είναι ένα παιχνίδι που έχει να κάνει με το νέο κύκλο της προετοιμασίας της ομάδας για το Euro 2012. Μετά το φιλικό κόντρα στη Ρωσία, στο ματς με τη Ρουμανία θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα που δεν πήγαν καλά στο παιχνίδι της Παρασκευής και να δώσουμε χρόνο σε νέους ποδοσφαιριστές». Στην ερώτηση για το ποια σημεία δεν τον ικανοποίησαν από το φιλικό της Παρασκευής, απάντησε: «Δεν έμεινα ευχαριστημένος με αρκετά σημεία στην αναμέτρηση της Παρασκευής και αντίθετα ικανοποιήθηκα με λίγα».

Για το αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον Στέφανο Καπίνο, είπε: «Αυτό δεν το ξέρω. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει», ενώ κατέστησε σαφές πως η διατήρηση του αήττητου για 18ο συνεχές ματς δεν είναι αυτοσκοπός. «Δεν μπαίνουμε στο γήπεδο ποτέ για να χάσουμε, αλλά όχι επειδή κυνηγάμε κάποιο ρεκόρ. Θέλουμε κάθε φορά που μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας το εθνόσημο να υπερασπιζόμαστε τη χώρα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Πηγή: sport-fm.gr