Στην Ουγγαρία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα Ουγγαρόρινγκ φιλοξενείται το δωδέκατο γκραν πρι του πρωταθλήματος, εκεί όπου η Red Bull διατήρησε και διεύρυνε το σερί της, με τη ενδέκατη πολ ποζίσιον της σεζόν. Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταβλό του, Μαρκ Γουέμπερ. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλονσο.

Στο έκτο 1-2 έφτασαν οι «κόκκινοι ταύροι» με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να εκκινεί τον αγώνα από την πρώτη θέση για έβδομη φορά στα δώδεκα γκραν πρι. Ο Γερμανός ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών και στον τελικό «πέταξε» αφήνοντας πίσω του τον ομόσταβλό του.

Αρκετά ανταγωνιστική ήταν και η σκουντερία με τον Αλόνσο να έχει δείξει τις προθέσεις του από τις ελεύθερες δοκιμές. Τα άσχημα αποτελέσματα συνεχίζονται για την McLaren, με τον Μπάτον να μην καταφέρνει να περάσει στον τελικό, την ώρα που ο ομοσταβλός του, θα εκκινήσει αύριο από την πέμπτη θέση.

Έκπληξη αποτέλεσε η απόδοση του Βιτάλι Πετρόφ, ο οποίος έκανε τον έβδομο ταχύτερο χρόνο, ο οποίος τον έφερε μια θέση πιο μπροστά από τον Πολωνό πιλότο της Renault, Ρόμπερτ Κούμπιτσα.

Q2 (Δεύτερη περίοδος κατατακτήριων δοκιμών): Απογοήτευση για Μπάτον

Με τη μαλακή γόμα ελαστικών δοκίμασαν τα μονοθέσια τους οι περισσότεροι πιλότοι στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, ρίχνοντας αρκετά τους χρόνους. Αρνητική έκπληξη η απόδοση του Μπάτον και του Σουμάχερ, οι οποίοι δεν κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση.

Ο βρετανός πιλότος της McLaren έκανε λάθος στον τελευταίο του γύρο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, όπως φάνηκε. Από την άλλη, οι δύο Red Bull για ακόμη μια φορά βρέθηκαν στην πρώτη θέση, με τον Αλόνσο να τους ακολουθεί. Οι υπόλοιποι πιλότοι που έμειναν εκτός τελικού ήταν οι : Μπαρικέλο (Williams), Σούτιλ (Force India), Μπουεμί (Toro Rosso), Λιούτσι (Force India) και Αλγκουερσουαρί (Toro Rosso).

Q1(Πρώτη περίοδος κατατακτήριων δοκιμών): Στο παρά πέντε

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν την πρώτη φάση των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα της Ουγγαρίας οι άνθρωποι της Mercedes GP και της McLaren. Μπάτον και Σουμάχερ κατάφεραν να περάσουν στο δεύτερο σκέλος, μόλις στους τελευταίους γύρους. Στον αντίποδα, Red Bull και Ferrari συνέχισαν να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δεν κατάφεραν να περάσουν οι συνήθεις ύποπτοι: η Virgin (Γκλοκ και Ντι Γκράσι), η Lotus (Κοβαλάινεν και Τρούλι), η HRT (Γιαμαμότο και Σένα) και η BMW του Καμούι Κομπαγιάσι.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης :

1. Φέτελ, Red Bull,1:18.773
2. Γουέμπερ, Red Bull,1:19.184
3. Αλόνσο, Ferrari, 1:19.987
4. Μάσα, Ferrari, 1:20.331
5. Χάμιλτον, McLaren,1:20.499
6. Ρόσμπεργκ, Mercedes GP,1:21.082
7. Πετρόφ, Renault, 1:21.229
8. Κούμπιτσα, Renault, 1:21.328
9. Ντε Λα Ρόσα, Sauber, 1:21.411
10. Χούλκενμπεργκ, Williams, 1:21.710
11. Μπάτον, McLaren
12. Μπαρικέλο, Williams
13. Σούτιλ, Force India
14. Σουμάχερ, Mercedes GP
15. Μπουεμί, Toro Rosso
16. Λιούτσι, Force India
17. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
18. Κομπαγιάσι, Sauber
19. Γκλοκ, Virgin
20. Κοβαλάινεν, Lotus
21. Τρούλι, Lotus
22. Ντι Γκρ άσι, Virgin
23. Σένα, HRT
24. Γιαμαμότο, HRT