Η ΑΕΚ παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας την Πέμπτη για το Europa League (17:00) και ο προπονητής των γηπεδούχων, Ζοσέ Κουσέιρο, θεωρεί πως το στοιχείο αυτό καθιστά αυτομάτως επικίνδυνη την αντίπαλο της ομάδας του.

«Αυτό το παιχνίδι ίσως είναι η τελευταία ελπίδα της ΑΕΚ, γιατί αν ηττηθεί και τώρα, θα είναι ουσιαστικά απίθανο να προκριθεί. Ήδη η ελληνική ομάδα έχει δύο ήττες και περιμένουμε στη Μόσχα να θέλει να παρουσιάσει τον καλύτερό της εαυτό», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης και πρόσθεσε: «Είναι μια ομάδα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, ειδικά με τον Λεονάρντο. Δεν θα παίξει με μας ο Δέλλας λόγω τιμωρίας, αλλά δεν πιστεύω πως θα είναι πολύ μεγάλο το κενό στην άμυνα. Οι αντίπαλοί μας είναι έμπειροι και θα παίξουν προσεκτικά. Ίσως και η ισοπαλία να είναι καλό αποτέλεσμα για αυτούς».

Η Λοκομοτίβ προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Άντερλεχτ και θέλει οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. «Η ήττα από την Άντερλεχτ έχει στιγματίσει την πορεία μας. Χάσαμε τρεις βαθμούς που δεν αξίζαμε να χάσουμε. Όμως αυτό έγινε και τώρα είμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο. Είτε θα επιτρέψουμε στον αντίπαλο να μας φτάσει, είτε θα ξεφύγουμε έξι βαθμούς. Πιστεύω πως 10 βαθμοί θα είναι αρκετοί για μας ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Άρα θέλουμε άλλους 7 κι αν νικήσουμε αύριο, θα θέλουμε άλλους 4 σε τρία ματς. Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Άντερλεχτ», τόνισε.

Ο Ζοσέ Κουσέιρο δεν ανησυχεί μήπως οι παίκτες του υποτιμήσουν την ΑΕΚ. «Για μας όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Παίζουμε για το πρεστίζ του συλλόγου και κάθε αγώνας πρέπει να αντιμετωπίζεται από την πλευρά μας με τη μέγιστη σοβαρότητα», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως το γεγονός ότι το αυριανό είναι το 100ο ματς στην ευρωπαϊκή ιστορία της Λοκομοτίβ, δεν δίνει έξτρα ώθηση στην ομάδα του. «Είναι σημαντικό ότι το αυριανό ματς είναι το 100ο για μας στην Ευρώπη. Είναι ένας καλός και… στρογγυλός αριθμός, αλλά για μένα προσωπικά δεν αποτελεί αυτό επιπλέον κίνητρο. Όλα τα ματς πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και ξέρω πως όλοι οι παίκτες είναι περήφανοι που φορούν τη φανέλα της ομάδας. Έτσι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν».

Τέλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι μέσοι Ταράσοφ, Τορμπίνσκι και Οζντόεφ, ο επιθετικός Καϊσέδο και ο τερματοφύλακας Φίλτσοφ.

Πηγή:  sportfm.gr