Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τελείωσε, αλλά η προσπάθεια αποδείξεων ότι όντως «η ΑΕΚ είναι ‘δω» μόλις ξεκίνησε. Κάνοντας τον σταυρό του να μην προστεθεί άλλη απουσία στις ήδη πολλές με τις οποίες θα ταξιδέψει στη Ρωσία, ο Νίκος Κωστένογλου ετοιμάζει αλλαγές που θα επιτρέψουν μια καλή παρουσία και… «ότι ήθελε προκύψει» στο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ.

Η ΑΕΚ δεν θα ταξιδέψει αύριο στη Μόσχα (λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας την Τετάρτη) για αναψυχή. Άλλωστε, ο Κωστένογλου ξεκαθάρισε στην πρώτη προπόνηση μετά το ντέρμπι ότι το ματς με τη Λοκομοτίβ είναι «τελικός», όσον αφορά στις λίγες ελπίδες πρόκρισης στο Europa League.

Παρόλα αυτά, ωστόσο, η «Ένωση» είναι αναγκασμένη να τις διεκδικήσει με πολλές απουσίες. Είτε αναγκαστικές (όπως οι τραυματίες Γκούντγιονσεν, Γεωργέας και οι τιμωρημένοι Μάκος και Δέλλας), είτε… επιλογής (όπως ο Λυμπερόπουλος που θα μείνει στην Αθήνα για να ξεκουραστεί). Δεν αποκλείεται, δε -παρόλο που θα τον έχει σίγουρα στην αποστολή- ο Κωστένογλου να δώσει ανάσες και στον Φαμπιάν Βάργκας.

Παρά τις σίγουρες αλλαγές, πάντως, σε πρόσωπα, το σχήμα (4-3-3) θεωρείται δεδομένο πως θα διατηρηθεί και στη Μόσχα. Σύμφωνα, δε, με όσα έδειξε στην πρώτη δοκιμή της Δευτέρας, ο «Κωστέ» σκέφτεται να μην… πειράξει σ’ αυτό την άμυνα (που τα πήγε καλά στο ντέρμπι, αλλά και στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο) βάζοντας απλά τον Κοντοέ -αντί του τραυματία Γεωργέα- μαζί με τους Καράμπελα, Κάλα και Μανωλά.

Από ‘κει και μπροστά, όμως, αναγκαστικά θα γίνει… αυτοσχεδιασμός. Ο Γκέντσογλου, λοιπόν, θεωρείται πιθανότατος αντικαταστάτης του Μάκου, ο Λαγός ο ένας απ’ τους δύο που θα βρεθούν μπροστά του και ο Βάργκας (ή ένας εκ των Καφέ-Γκερέιρο, αν προτιμηθεί να ξεκουραστεί ο Κολομβιανός) θα είναι ο άλλος.

Στην επίθεση, δε, ο Μπέλεκ είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί στην κορυφή, με την πιθανότατη «προστασία» του Λεονάρντο (ενόψει του δύσκολου αγώνα της Κυριακής στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ) να στέλνει τους Μπερνς, Κάρλος και Σιαλμά (ο τρίτος ως αουτσάιντερ) να παλέψουν για τις θέσεις στα άκρα.

Σε κάθε περίπτωση, πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις προθέσεις του Κωστένογλου δεν αποκλείεται να βγουν απ’ την τελευταία προπόνηση (στις 10:00 την Τρίτη) πριν αναχωρήσει η αποστολή για τη Ρωσία. Αυτή, δε, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, θα αποτελείται από τους εξής:

Αραμπατζή, Μοσχονά, Καφέ, Κοντοέ, Χέλγκασον, Μανωλά, Κάλα, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμά, Καράμπελα, Λαγό, Βάργκας, Μπερνς, Κλωναρίδη, Γκέντσογλου και Τσουκαλά.

Πηγή: sportfm.gr