Εκπαίδευση από Άγγλους υπεύθυνους της Premier League για τα θέματα ασφαλείας σε γήπεδα θα λάβουν μέλη της ομοσπονδίας και της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το επίπεδο οργάνωσης ΠΑΕ και φροντιστών γηπέδων για την διοργάνωση αναμετρήσεων της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό αποκάλυψε ο Νίκος Παναγιώτου, σύμβουλος για θέματα ασφαλείας της ΕΠΟ, στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Οι δηλώσεις του…

«Έχουμε 15 άτομα που σε πρώτη φάση φεύγουν στις τέσσερις του μηνός για Μάντσεστερ και μέχρι τις 9 αρχίζουν εκπαίδευση για την λειτουργία ενός γηπέδου. Την τελευταία ημέρα θα κάνουν τεστ σε γήπεδο της Αγγλίας σε παιχνίδι της αγγλικής λίγκας.

Αυτοί γυρνώντας στην Ελλάδα θα πρέπει από πόλη σε πόλη να εκπαιδεύσουν το προσωπικό σε όλες τις λειτουργίες και στη συνέχεια να εγκριθεί ότι μπορούν να εργαστούν πάνω στο αντικείμενο.

Αυτό το σχέδιο μιλήσαμε με την αστυνομία για να εκπαιδευτούν μαζί μας. Η τεχνογνωσία που θα μεταφέρουν θα είναι τέτοια ώστε να μπορούν να εκπαιδεύουν το άλλο προσωπικό. Από εκεί που είμαστε σε μηδενική βάση φτάνουμε στην κορυφή. Σιγά-σιγά ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούμε.

Την τελευταία ημέρα εκπαίδευσης θα πάνε στο γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι και θα στήσουν παιχνίδι πρωταθλήματος.

Οι άνθρωποί μας δεν θα αντικαταστήσουν τους Άγγλους αλλά θα είναι το δεξί χέρι του καθενός. Ουσιαστικά αγοράσαμε την τεχνογνωσία. Μετά από αυτό θα έχουμε 15 εκπαιδευτές. Του χρόνου θα έχουμε περισσότερους.

Η ομοσπονδία κάνει το ένα κομμάτι, η ΠΑΕ το άλλο και το άλλο η πολιτεία. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και ο Τύπος… Συνολικά θέλουμε να εκπαιδεύσουμε περισσότερα από 2.500 άτομα. Θα είναι η πρώτη φορά που άτομα εκπαιδεύονται έτσι σε αυτό το επίπεδο».