Στην ιταλική αγορά έχει στρέψει ο Ολυμπιακός το βλέμμα του για την ενίσχυση στα χαφ. Ο Βάλτερ Γκαργκάνο κατά πρώτο λόγο και οι Γκάμπι Μουντιγκάγι και Φερνάντο Τισόνε κατά δεύτερο είναι οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει οι «ερυθρόλευκοι», αλλά υπάρχουν δυσκολίες, μεγάλες και μικρότερες κατά περίπτωση.

Ο Γκαργκάνο αποτελεί την ιδανική λύση για τον Βαλβέρδε, ωστόσο η επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στη Νάπολι αποτελεί εμπόδιο, ενώ και ο ιταλικός σύλλογος φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να τον αφήσει, αν τουλάχιστον δεν εισπράξει ένα σημαντικό ποσό για την πώλησή του. Σαφώς πιο προσιτές λύσεις είναι αυτές των Μουντιγκάγι και Τισόνε. Ο πρώτος δεσμεύεται με την Μπολόνια μέχρι το 2013, αλλά οι «ροσομπλού» αντιμετωπίζουν αρκετά οικονομικά προβλήματα και θα συζητούσαν ενδεχόμενη παραχώρηση του 29χρονου Κογκολέζου που έχει βελγικό διαβατήριο. Ο δεύτερος, Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο, μπορεί επίσης να αποκτηθεί από τη Σαμπντόρια, πιθανώς και με τη μορφή δανεισμού.

Η πόρτα δεν έχει κλείσει οριστικά για τους Κάρλος Σάντσες και Αλέξανδρο Τζιόλη, αλλά για να αναθερμανθεί κάποια εκ των δύο περιπτώσεων θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα η Βαλανσιέν και ο Έλληνας μέσος αντίστοιχα. Η λύση του Πάμπλο Ορμπάιθ δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί δεκάδες παίκτες για τη θέση από μάνατζερ που μυρίζονται… ρευστό, αλλά οι πρωταθλητές δεν πρόκειται να δώσουν υπέρογκα ποσά. Πάντως το ενδεχόμενο να μην γίνει τελικά μεταγραφή χαφ συγκεντρώνει ελάχιστες ως μηδαμινές πιθανότητες.

Ένας έφυγε, μένουν άλλοι τρεις
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για την απόκτηση χαφ, αν αποχωρούσαν από την ομάδα (μετά τον Ματ Ντάρμπισαϊρ που κόστιζε 840.000 ευρώ το χρόνο μαζί με την εφορία) οι Ρόμενταλ, Ουρτάδο και Νέμεθ. Μαζί με την εφορία, ο Δανός κοστίζει 1.260.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν, ο Ισπανός 1.120.000 ευρώ και ο Ούγγρος 350.000 ευρώ. Πολύ μικρότερα συμβόλαια έχουν και οι Νικλητσιώτης, Κατσικογιάννης, Βασιλόγιαννης, Σοϊλέδης και Ν. Παπαδόπουλος, που είτε θα δοθούν δανεικοί ή ελεύθεροι με τον Ολυμπιακό να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης.

Παίζει με ΠΑΣ ο Φέισα

Χρόνο συμμετοχής στο φιλικό του Σαββάτου με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα θα πάρει ο Λιούμπομιρ Φέισα. Ο Σέρβος μέσος προπονήθηκε χθες κανονικά και αναμένεται να αγωνιστεί για 15-20 λεπτά, αφού δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει ο Ολυμπιακός πιθανή υποτροπή του. Ο Φραν Γέστε αναμένεται να παίξει για ένα ημίχρονο, καθώς είναι σε υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας.

* Σήμερα θα πάρει ο Ολυμπιακός την απάντηση από την Παλέρμο για διεξαγωγή φιλικού στις 21 Αυγούστου.

Πηγή: sportfm.gr