Η Άρσεναλ δείχνει για πρώτη φορά να μην έχει πρόβλημα να ξοδέψει μεγάλα ποσά αυτό το καλοκαίρι, αποκτώντας τον Ζερβίνιο και βρισκόμενη σε διαπραγματεύσεις με τον Χουάν Μάτα. Συνολικό κόστος κοντά στα 30 εκατ. λίρες. Η αλήθεια είναι όμως κάπως διαφορετική, αφού όχι μόνο δεν ξοδεύει, αλλά αντιθέτως έχει και πάλι έσοδα!

Τα αγγλικά ρεπορτάζ ασκούν κριτική απέναντι στους «κανονιέρηδες» τονίζοντας ότι τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά από ότι φαίνονται. Το σημείο κλειδί της υπόθεσης είναι ο Σεσκ Φάμπρεγας! Ο Ισπανός μέσος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει φέτος με τον Βενγκέρ να μην τον υπολογίζει ούτε στις προπονήσεις ούτε στο «Έμιρεϊτς Καπ» που ακολουθεί. Ο… μικροτραυματισμός του απλά βολεύει και τις δύο πλευρές.

Από την πώλησή του θα εξοικονομηθούν 40 εκατ. λίρες περίπου και μόλις τα 30 από αυτά θα δοθούν στους τρεις παίκτες που ήρθαν ή έρχονται (Τζένκινσον, Ζερβίνιο, Μάτα), οπότε περισσεύουν και για τον αμυντικό που ψάχνει ο Αλσατός τεχνικός.

Εκεί που ομολογουμένως έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του είναι η περίπτωση του Νασρί που δείχνει να προτιμά να τον κρατήσει με το ρίσκο να τον χάσει του χρόνου τσάμπα όταν και λήγει το συμβόλαιό του.

Η μεταγραφή του Χουάν Μάτα πάντως προχωρά σχετικά καλά με την Άρσεναλ να ανεβαίνει και να πλησιάζει τις 17,5 εκατ. λίρες που ζητά η Βαλένθια για την παραχώρησή του.

Πηγή: sport-fm