Περισσότεροι από 100.000 Σέρβοι πολίτες υποδέχθηκαν με βασιλικές τιμές τον τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς που φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας.

Το ξέφρενο πάρτι στήθηκε μπροστά από το κτίριο της Σερβικής Βουλής. Η κυκλοφορία των οχημάτων από το αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου έως το κέντρο της πόλης διεξαγόταν με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς οδηγοί ακινητοποιούσαν τα αυτοκίνητά τους και έβγαιναν έξω για να χαιρετίσουν τον Τζόκοβιτς ο οποίος με ανοιχτό λεωφορείο συνοδευόμενος από την οικογένειά του και τα μέλη της ομάδας του έφθασε έξω από το κτίριο της Σερβικής Βουλής.

«Είναι απίστευτο. Σας ευχαριστώ όλους για την υποδοχή. Θα σας ευγνωμονώ αιώνια. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ και αφιερώνω το τρόπαιο που κατέκτησα στο Γουίμπλεντον στη Σερβία», είπε ο Σέρβος τενίστας ανεβαίνοντας στην κεντρική σκηνή που είχε στηθεί και παρουσίασε τα μέλη της οικογένειάς του και την ομάδα του που τον στηρίζει εδώ και 20 χρόνια και τον βοήθησε να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

«Νόλε σε αγαπάμε», «Νόλε βασιλιά» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα στα πανό που κρατούσαν νεαροί κυρίως άνθρωποι, οι οποίοι έφθασαν με κάθε μέσο στο κέντρο του Βελιγραδίου για τη μεγάλη γιορτή.

«Είναι η ωραιότερη μέρα της καριέρας μου. Η αίσθηση είναι απίστευτη, αν και δεν είχα ακόμη χρόνο να καθίσω και να αναλύσω την επιτυχία», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος παρέμεινε στη σκηνή και τραγούδησε με το συγκρότημα Tap 011.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι κανένα αθλητικό γεγονός δεν συγκέντρωσε τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων στο Βελιγράδι και ότι παιδιά έφθασαν στο Βελιγράδι από το χωριό Πρίλουζιε του Κοσόβου για να παραδώσουν στο Σέρβο τενίστα μία σερβική σημαία μήκους 50 μέτρων.

Δείτε το βίντεο