Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νίκο Κωνσταντόπουλο είχε ο ιστορικός πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος ευχήθηκε κουράγιο, στήριξε τον Τζίγκερ και άφησε αιχμές για Πατέρα!

Μια σειρά επαφών του Νίκου Κωνσταντόπουλου άρχισε, και η συνάντηση με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη ήταν εποικοδομητική για τον νέο πρόεδρο της ομάδας. Ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού πάντως άφησε αρκετές αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση, στήριξε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και ευχήθηκε… κουράγιο στον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης άφησε αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση, και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως επισκέφθηκε πρώτη φορά τα νέα γραφεία της ΠΑΕ «Ελπίζω τώρα να ακούγομαι περισσότερο, απ’ ότι στην τελευταία διετία. Είχα πει πως ο Παναθηναϊκός είναι ένα καλό οικόπεδο, αλλά χρειάζεται και τον κατάλληλο μηχανικό, έπειτα αναγκάστηκα να βγω μπροστά και να πω ως εδώ και μη παρέκει…» είπε.

Ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού τόνισε πως ποτέ δεν έφυγε από την ομάδα, στήριξε τη νέα προσπάθεια και ευχήθηκε κουράγιο στον Νίκο Κωνσταντόπουλο. «Δεν έπαψα ποτέ να είμαι στον Παναθηναϊκό γιατί το θεωρώ και δικό μου δημιούργημα. Από το 1979 που τον ανέλαβα ως το 2000 που τον παρέδωσα. Ο Παναθηναϊκός έχει αξίες, έχει υποχρεώσεις στη νέα γενιά και χαίρομαι που ο νέος πρόεδρος στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο, γιατί αλλιώς δηλητηριάζουμε την επερχόμενη γενιά» και κατέληξε: «Είμαι δίπλα στον πρόεδρο οτιδήποτε και αν χρειαστεί. Του εύχομαι κουράγιο, με κάλυψε πλήρως. Κατά καιρούς ειπώθηκαν διάφορα, 21 χρόνια όμως δεν κατηγορήθηκα πως έκλεψα κάποιο πρωτάθλημα».

Άδικη επίθεση
Μετά τις αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση και τον Νικόλαο Πατέρα, ο Γιώργος Βαρδινογιάνης στήριξε τον ανιψιό του, τονίζοντας πως δέχεται άδικη επίθεση. «Είναι άδικη η κριτική που έχει υποστεί, έδωσε ότι μπορούσε. Δεν δέχθηκε να κάνει συμβιβασμούς ηθικών αξιών. Είναι άδικο αυτό που γίνεται. Εγώ έλεγα πως οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται. Ουδέποτε προκάλεσα την κοινή γνώμη λέγοντας πόσο αξίζουν οι μεταγραφές, όπως έκαναν άλλοι. Ο Γιάννης δυστυχώς έχει αντιμετωπιστεί άδικα από τον Τύπο και από τον φίλαθλο κόσμο» υποστήριξε.

Ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στην πολυμετοχική κόντρα τονίζοντας πως δεν υπήρχε ειλικρίνεια… «Στην αρχή πίστευα πως ήταν ειλικρινής αυτή η κόντρα, αλλά τελικά δεν ήταν. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά γωνιακό μαγαζί όπως είχε πει ο Τροχανάς, αλλά είναι κάτι πιο σημαντικό. Παραχωρήσαμε τσάμπα ένα ποσοστό 40% των μετοχών και απλά θα παραμένουμε θεματοφύλακες του Παναθηναϊκού για να μην γίνονται διάφορα παιχνίδια».

«Η ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού»
Η σειρά επαφών του Νίκου Κωνσταντόπουλου θα συνεχιστεί με τους μετόχους του Παναθηναϊκού, ενώ την Παρασκευή υπάρχει προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επαφή με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη θεωρώντας τον πολύτιμο στήριγμα. «Για μένα ήταν μια ιδιαίτερη χαρά που συνάντησα τον κ. Βαρδινογιάννη που για όλο τον κόσμο αποτελεί την ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού.Είναι ο άνθρωπος που πονάει την ομάδα και που προσέφερε με πολύ μεγάλη προσπάθεια και κόστος ζωής να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός αυτή την οντότητα, την αθλητική και κοινωνική. Γνωριζόμαστε από παλιά. Ένα χρόνο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση με έχει επισκεφτεί με την τότε μου ιδιότητα και μου έδωσε έναν φάκελο που ήταν η πραγματικότητα των όσων συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στη συνάντηση τονίζοντας πως η γνώμη του Γιώργου Βαρδινογιάννη είναι σημαντική, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει πολλά.
«Είχαμε μια ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό του 2010 και μετά. Θεωρώ ότι είναι πολύτιμη η γνώμη του. Είναι αποφασιστικό στήριγμα για μένα. Θα έχω τη δυνατότητα να συνομιλώ μαζί του για όλα τα ζητήματα. Μετά από αυτή την επικοινωνία θα συζητήσω και με τον κύριο Γιαννακόπουλο, με άλλους μετόχους και θεσμικούς παράγοντες.
Θα ήθελα να τονίσω ότι το ποδόσφαιρο ενδιαφέρει και την κοινωνία και την πολιτεία και πρέπει στο χώρο του ποδοσφαίρου να έχουμε ορισμένες αρχές. Καθαρή διαιτησία, αξιόπιστη δικαιοσύνη και αντιμετώπιση όλων των αισχρών φαινομένων που ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει πολλά. Ο Παναθηναϊκός είναι σύνολο, είναι οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία που πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Είναι η διοίκηση που πρέπει να στηρίζει του παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Είναι οι φίλαθλοι που πρέπει να ξέρουν ότι η γνώμη τους μετράει, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα τους χαϊδεύουμε τα αφτιά. Είναι και κάτι ακόμη. Η προσφορά του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι προς το όφελος του συνόλου της πολιτείας και της κοινωνίας.

Επειδή πολλά σχόλια διατυπώνονται αυτή την περίοδο, συνήθως περιγράφουν όσα συμβαίνουν στον πολιτικό βίο της χώρας και στην κοινωνία με όρους ποδοσφαιρικούς καλό είναι να αναφέρονται και στο ποδόσφαιρο με όρους πολιτικούς και κοινωνικούς. Γιατί, στο χώρο του ποδοσφαίρου συναντιέται η λειτουργία πολλών θεσμών και κρίνεται η αξιοκρατία πολλών κοινωνικών αξιών» κατέληξε.

Πηγή: gazzetta.gr