Εθισμένος στη δουλειά και την προπόνηση είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όπως δήλωσε στον Τύπο της Σερβίας, του λείπει πολύ η προπονητική και η καθημερινή «τριβή» με το αγαπημένο του άθλημα.

«Έχω πάντα το ίδιο κίνητρο. Λατρεύω τη δουλειά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω αυτό που αγαπώ. Είναι ένα προνόμιο και μου αρέσει να δουλεύω με τους παίκτες μου. Έχουμε τελειώσει εδώ και λίγες ημέρες τους τελικούς με τον Ολυμπιακό και ήδη μου λείπει η προπόνηση. Ψάχνω εναγωνίως να προπονήσω κάποιον, έστω και παιδιά», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα επανέλαβε πως δεν έχει καμία διάθεση να δουλέψει στο ΝΒΑ. «Δεν με ενδιαφέρει να γίνω προπονητής στο ΝΒΑ. Όμως χαίρομαι για τον Ετόρε Μεσίνα που έγινε βοηθός του Μάικ Μπράουν στους Λέικερς, του εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι κάποια μέρα να γίνει πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ», είπε.

Με αφορμή τις κλήσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην εθνική Σερβίας, ο «Ζοτς» θυμήθηκε το εφιαλτικό Ευρωμπάσκετ του 2005 με τον ίδιο στο τιμόνι των οικοδεσποτών τότε «πλάβι».
«Το 2005 είχαμε κακή πορεία στο Ευρωμπάσκετ και η ευθύνη έπεσε πάνω μου, γιατί ο προπονητής είναι αυτός που φταίει πάντα. Ήλπιζα πως οι σχέσεις μεταξύ των παικτών θα βελτιώνονταν και θα καταλάβαιναν ότι παίζουν για την εθνική ομάδα, για τη χώρα τους. Δυστυχώς, δεν έγινε αυτό. Είχαμε προβλήματα σχέσεων μέσα στην ομάδα. Θα έπρεπε να είχα αντιδράσει νωρίτερα. Κάθε προπονητής πρέπει να ξέρει πως θα πρέπει να λύνει γρήγορα κάποια προβλήματα, γιατί δεν διορθώνονται μόνα τους», ανέφερε.

Τέλος, αναφορικά με την επιλογή του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς να αναλάβει τα ηνία της εθνικής Σλοβενίας, είπε: «Ο Μπόζα έχει τεράστια εμπειρία και πολλές γνώσεις. Πιστεύω πως η πρόσληψή του από τη Σλοβενία ήταν πολύ καλή κίνηση. Στις προηγούμενες διοργανώσεις η Σλοβενία έφτανε κοντά στα μετάλλια, αλλά δεν τα κατάφερνε στο τέλος. Μετά τη Σερβία, που είναι η πατρίδα μου, και την Ελλάδα όπου εργάζομαι, θα ήθελα περισσότερο να δω τη Σλοβενία να κατακτά ένα μετάλλιο».

Πηγή: sport-fm.gr