Υπομονή δυο-τρεις μέρες ακόμη θα πρέπει να κάνει ο κόσμος του Ολυμπιακού για τις μεταγραφές. «Δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιον και δεν έχουμε προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Στόχος είναι να γίνουν οι περισσότερες προσθήκες μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία», πρόσθεσε. Τι είπε για Κοστάντσο, Φορτούνη και το σχέδιο ελληνοποίησης. «Δεν υπήρχε ίση αντιμετώπιση», ανέφερε για τα επεισόδια στα ντέρμπι ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μώραλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό:
«Προχωράμε στη δουλειά που κάνουν ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής και οι σκάουτερ. Αν εννοείτε αν είμαστε κοντά στο κλείσιμο μεταγραφής, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα γίνει τις προσεχείς 2-3 μέρες. Την Πέμπτη θα υπάρχει συνάντηση του προπονητή με τον πρόεδρο και τους αρμόδιους. Όμως η δουλειά γίνεται εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου από την εποχή που πήραμε μαθηματικά το πρωτάθλημα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κόσμου. Την είχαμε συνηθίσει στις αρχές Ιουλίου, αλλά τώρα υπάρχει από τις αρχές Ιουνίου και το καταλαβαίνουμε αυτό από τη στιγμή που κατακτήσαμε νωρίς τον τίτλο».

Για τα ονόματα που φέρονται να απασχολούν τον Ολυμπιακό:

«Ο Κοστάντσο είναι μία περίπτωση που πραγματικά μας ενδιαφέρει. Δεν γνωρίζω αν θα είναι ένας από τους δύο τερματοφύλακες που θα αποκτηθούν. Για παίκτες που γράφονται πολύ καιρό στις εφημερίδες, αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον τόσο καιρό, θα το είχαμε διαψεύσει. Όμως για δυο, τρεις, τέσσερις παίκτες που γράφονται καιρό στις εφημερίδες υπάρχει ενδιαφέρον και ψάχνουμε τις περιπτώσεις τους. Υπάρχει μία άκρατη ονοματολογία, βέβαια. Δεν έχουμε καταλήξει σε κανέναν συγκεκριμένο παίκτη, δεν έχουμε προχωρήσει σε κάποια διαπραγμάτευση με ποδοσφαιριστή και τώρα οριστικοποιούμε τους στόχους μας. Στη συνάντηση της Πέμπτης θα καθοριστούν οι πρώτοι στόχοι, θα δοθεί εντολή από τον πρόεδρο και θα κλειστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές».

Για το ενδιαφέρον για τον Φορτούνη και το σχέδιο ελληνοποίησης:
«Ο Φορτούνης είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Τον γνωρίζουμε, ήταν στον Ολυμπιακό κι έφυγε καλώς ή κακώς. Δεν γνωρίζω αν έχει προχωρήσει κάτι, αλλά ξέρω πως το τεχνικό μας τμήμα εκτιμά πως είναι ένας καλός κι ελπιδοφόρος Έλληνας ποδοσφαιριστής και θέλουμε να ελληνοποιήσουμε την ομάδα. Τέτοιες περιπτώσεις είναι καλές. Από εκεί και πέρα, αν θα καταλήξει επισήμως το τεχνικό τιμ κι αν θα ευδοκιμήσουν οι επαφές με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ποδοσφαιριστή είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Δεν είναι εφικτή η ελληνοποίηση του ρόστερ τη φετινή χρονιά. Αυτά γίνονται σε βάθος χρόνου, χτίζοντας ακαδημίες, κάνοντας καλό σκάουτινγκ και αγοράζοντας καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πρέπει να δούμε όμως ποιες είναι οι απαιτήσεις των ομάδων και των ποδοσφαιριστών, αν μπορεί δηλαδή να αποκτηθεί. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να συνεκτιμηθούν. Νομίζω πως μπορούμε να πετύχουμε την ελληνοποίηση σε βάθος χρόνου».

Για το πότε θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές:
«Στόχος είναι το πολύ μεγάλο κομμάτι του ρόστερ να έχει κλείσει ως τις 4 Ιουλίου, όταν ξεκινάμε προετοιμασία. Αισιοδοξούμε και πιστεύουμε πως θα το πετύχουμε. Αυτό δεν σημαίνει πως ένας ή δύο ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αποκτηθούν αργότερα. Όλες οι ομάδες ψάχνουν ευκαιρίες, αλλά δεν θέλουμε να ψάχνουμε-όπως ενδεχομένως έγινε προηγούμενες χρονιές-να πάρουμε παίκτες 30-31 Αυγούστου. Όχι να βρούμε παίκτες από τα αζήτητα. Στις 20 Ιουλίου ή 10 Αυγούστου δεν είναι απαγορευτική ημερομηνία για να κάνεις μια καλή μεταγραφή».

Για το πόσο επηρεάζει η κρίση τον Ολυμπιακό:

«Είναι μία νέα ακόμη διοίκηση, ασχέτως αν κλείνει σε λίγο ένα χρόνο, ενώ υπάρχει και νέος τεχνικός διευθυντής. Χτενίζουμε την αγορά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πετάξουμε χρήματα κοροϊδίστικα και χρήματα που δεν πρέπει να πετιούνται ειδικά αυτή την εποχή. Θα κάνουμε ενδελεχές ψάξιμο και μέσα στο επόμενο 20ημερο θέλουμε έχουμε τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφών μας. Η κρίση αγγίζει τους πάντες, άρα και τον Ολυμπιακό. Θα ήταν παράλογο να συνέβαινε το αντίθετο. Σε αυτές τις εποχές το να πει οποιαδήποτε εταιρεία ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα και αυξάνει ή διατηρεί το μπάτζετ της θα ήταν παράλογο κι εν μέρει προκλητικό. Ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να προσαρμόσει το μπάτζετ του και να κόψει εκεί που πετιούνται άσκοπα χρήματα».

Για τις μειωμένες τιμές στα διαρκείας και την ανταπόκριση του κόσμου:

«Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα που έχει ο κόσμος κι εκείνος ανταποκρίθηκε. Νομίζω πως τη σημερινή μέρα θα ξεπεράσουμε τις 10.000 διαρκείας και θα είμαστε στο 70% των ανθρώπων που είχαν πέρυσι διαρκείας. Το 70% των κατόχων που ανανέωσαν είναι υψηλό, ειδικά για τις μέρες που περνάμε. Πιστεύω πως θα φτάσουμε το στόχο μας που είναι 16-18 χιλιάδες διαρκείας, που για ένα γήπεδο 32.000 θέσεων είναι πολύ καλός αριθμός».

Για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ:
«Το τι κερδίζουμε θα κληθεί η ΕΠΟ και ο πρόεδρός της να το αποδείξει. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτή η αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδίας. Ο Ολυμπιακός συντάχθηκε, από τη στιγμή που το πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν είχαμε λόγο να προτάξουμε το συμφέρον του Ολυμπιακού, αλλά επειδή τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολλά, θέλαμε να δώσουμε το περιθώριο στον πρόεδρο της ΕΠΟ για να βρει λύσεις με τους υπόλοιπους φορείς. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα αθλήματα, όπως στο μπάσκετ, απλώς το ποδόσφαιρο είναι πιο μαζικό. Υπάρχουν 2-3 τομείς που μπορούμε να βελτιωθούμε, όπως η αντιμετώπιση της βίας, η διαιτησία και η αδειοδότηση που εναρμονίστηκε με τις διεθνείς επιταγές».

Για την αντίδραση της ΠΑΕ στα επεισόδια στον τέταρτο τελικό της Α1:
«Είναι θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δεν πρόκειται για μία διαρροή. Τα δύο περιστατικά δεν είναι τα ίδια, αλλά αν πούμε πως είναι το ίδιο κατάπτυστα, δεν δόθηκε η ίδια έκταση. Εμείς νιώσαμε μία ολόκληρη Ελλάδα σχεδόν για ένα μήνα πάνω στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του. Δεν θα πω ότι έγινε δικαίως ή αδίκως, αλλά αν έγινε δικαίως, θα έπρεπε να γίνει και προχθές. Ότι αυτά τα γεγονότα είναι καταδικαστέα είναι απόλυτο, αλλά δεν υπάρχει ισονομία στο πώς προβλήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν, όχι μόνο από δημοσιογράφους, αλλά και από θεσμικούς φορείς. Όταν καταδικάζουν τα μεν, θα πρέπει να καταδικάζουν με το ίδιο σθένος και τα δε. Διαφορετικά δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν βοηθούν στην καταπολέμηση των φαινομένων».

Για το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης των ποινών για τη βία:

«Υπό προϋποθέσεις και ανά περίπτωση να πάμε σε αυστηροποίηση ποινών. Η συνεχής αυστηροποίηση του κώδικα από το 1979 μέχρι σήμερα δεν έφερε αποτελέσματα, άρα δεν φτάνει μόνο αυτό. Έχουμε τον πιο αυστηρό κώδικα, αλλά δεν εφαρμόζεται πάντα. Στο εξωτερικό υπάρχει ο φόβος της σύλληψης, ενώ εδώ ο καθένας δρα ανεξέλεγκτα. Το τι μπορούν να κάνουν οι ομάδες είναι τεράστια συζήτηση. Βέβαια και οι ομάδες έχουν ευθύνη. Δεν ξέρω αν θα πονέσει έναν οπαδό να αφαιρεθούν βαθμοί από την ομάδα του. Αυτό που θα τον πονέσει σίγουρα θα είναι να πάει μέσα».

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού:
«Σύντομα θα γνωρίζουμε. Μέσα στον επόμενο μήνα θα γνωρίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού που θα μπορεί να βλέπει τους αγώνες της ομάδας. Είμαστε σε συζητήσεις και σύντομα θα έχουμε καταλήξει».

Πηγή: sport-fm.gr