Τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο θα επισκεφτεί το πρωί της Πέμπτης 19/5 ο ομόλογος του της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Θέμα συζήτησης, οι προτάσεις των ΠΑΕ προς την ΕΠΟ για την… πάταξη της γηπεδικής βίας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα λάβει χώρα στις 10:30 το πρωί στο γραφείο του προέδρου της ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού σκοπεύει να καταθέσει δέσμη προτάσεων για την καταπολέμηση της βίας, ορισμένες εκ των οποίων αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι ΠΑΕ δεν συναινούν στην αυστηροποίηση των ποινών άνευ όρων και μάλιστα χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν η πολιτεία και η αστυνομία. Ωστόσο, οι ποινές θα αυστηροποιηθούν από την ΕΠΟ, είτε το θέλουν οι σύλλογοι είτε όχι, μιας και αυτό αποτελεί απαίτηση της κυβέρνησης στην οποία το ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να πειθαρχήσει. Στη Σούπερ Λίγκα άλλωστε, θεωρούν πως έχουν έναν από τους πιο αυστηρούς πειθαρχικούς κώδικες στην Ευρώπη, γεγονός που δεν προκύπτει από πουθενά, αλλά και έτσι να ήταν, οι πειθαρχικές επιτροπές κάνουν μονίμως «εκπτώσεις» και επιβάλουν τις μικρότερες των ποινών.

Η δέσμη μέτρων που θα καταθέσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης προς τον Σοφοκλή Πιλάβιο, πιθανότατα θα αφορά οτιδήποτε άλλο, εκτός από την αυστηροποίηση των ποινών! Μεταξύ άλλων, θα γίνεται λόγος για το ρόλο, τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες της αστυνομίας και των σεκιούριτι, την τιμωρία των χούλιγκαν και τον σχεδιασμό των μέτρων.

Πηγή: sportfm.gr