Η φυγή του Βασίλη Σπανούλη έχει αναγκάσει τον Παναθηναϊκό να αναζητά ένα παίκτη που θα αναπληρώσει το κενό του και θα «γεμίσει» τις θέσεις των γκαρντ. Μόνο που οι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν απλώς έναν παίκτη, αλλά κάποιον που θα προκαλέσει πάταγο και θα… τρελάνει κόσμο.

Ο… ιπτάμενος Ρούντι Φερνάντεθ των Τρέιλ Μπλέιζερς, με τους οποίους είχε πέρυσι 8.1 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, πληροί και με το παραπάνω αυτές τις προδιαγραφές και το όνομά του «παίζει» δυνατά τις τελευταίες ημέρες. Το gazzetta.gr τον εντόπισε και κατάφερε να του αποσπάσει δύο, αλλά εξαιρετικά σημαντικές, κουβέντες σχετικά με το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για το πρόσωπό του και με το τι θέλει ο ίδιος. Και σε κάθε πρόταση του 25χρονου NBAer έσκαγε και μία… βόμβα!

Ο Φερνάντεθ αρχικά ήταν κάθετα αρνητικός στο να πει οτιδήποτε. Στο… άκουσμα και μόνο της ιδιότητάς μας, έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς… καν να χαιρετίσει. Ένα sms, όμως, έσπασε τον πάγο και για λίγα δευτερόλεπτα, που αποδείχθηκαν υπεραρκετά, ο Ισπανός άσος παραδέχθηκε το ενδιαφέρον του ελληνικού συλλόγου, αλλά και το δικό του να παίξει στον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός γκαρντ, που δεσμεύεται με συμβόλαιο (σ.σ. μόλις 1.24εκ. δολ.) με την ομάδα του Πόρτλαντ, επιβεβαίωσε στο ακέραιο όλα όσα γράφονται κι ακούγονται εδώ και λίγα 24ωρα, αποκαλύπτοντας πως οι συζητήσεις με το «τριφύλλι» βρίσκονται σε εξέλιξη και πως ευχή του είναι να πάνε όλα καλά, αφού… θέλει Παναθηναϊκό!

-Συγγνώμη που ενοχλώ. Ήθελα απλώς να ρωτήσω αν πράγματι ενδιαφέρεσαι να παίξεις στον Παναθηναϊκό. Είναι αλήθεια;
Ναι, είναι αλήθεια. Είναι ενδιαφέρουσα προοπτική ο Παναθηναϊκός, που είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ με σπουδαίο προπονητή, και είχε ενδιαφερθεί για μένα και στο παρελθόν πριν πάω στο ΝΒΑ. Δε μπορώ να πω περισσότερα γιατί είμαι under contract και όταν είσαι σε συμβόλαιο τα πράγματα είναι δύσκολα.

-Ο ελληνικός Τύπος αναφέρει ότι υπάρχουν επαφές. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Ναι είναι αλήθεια. Πράγματι μιλάμε. Το συζητάμε. Είμαστε σε επαφές, μιλάει ο μάνατζερ μου κι ελπίζω όλα να πάνε καλά!

Τρίτη ερώτηση δεν δέχθηκε… Ήταν κάθετος και… αρνητικός σε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση.

Προχωρημένες συζητήσεις
Το δεδομένο είναι πως για να παραδεχθεί ότι βρίσκονται σε επαφές, όντας μάλιστα ακόμα «μέσα» σε συμβόλαιο με τους Μπλέιζερς, είναι φανερό πως τα πράγματα μοιάζουν προχωρημένα. Και η σιγή ιχθύος του Παναθηναϊκού επιβεβαιώνει κατά κάποιον τρόπο ότι παίζεται πολύ σκληρό πόκερ γύρω από την απόκτησή του.

Είναι βέβαιο πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν νεότερα επί του θέματος, είτε θετικά είτε αρνητικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει την υπόθεση «Σπανούλης» να περάσει αναπάντητη.

Όλα εξαρτώνται πια από τις διαθέσεις του Πόρτλαντ, στο οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να συνεχίσει την καριέρα του ο Φερνάντεθ. Η πρόθεσή του να συνεχίσει στην Ευρώπη είχε εκδηλωθεί εδώ και καιρό. Από σήμερα ξέρουμε και ορισμένες «λεπτομέρειες» παραπάνω, που ίσως είναι η απαρχή για την πυροδότηση της σπουδαιότερης μεταγραφής του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια…

Πηγή: gazzetta.gr