Αποκαλύψεις για το «βρώμικο» ελληνικό ποδόσφαιρο έκαναν με συνέντευξή τους οι Μπαρόζ Ταραχούλσκι, Πιότρ Βλόνταρτσικ και Πάτρικ Αλεξάντροβιτς, που μίλησαν για διπλά συμβόλαια, μπράβους, απειλές και χρήματα κάτω από το τραπέζι.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές που είχαν την… ατυχία να αγωνιστούν στην Ελλάδα δημοσιοποίησαν στην πολωνική ιστοσελίδα sports διάφορες «όμορφες» στιγμές της ελληνικής ποδοσφαιρικής κουλτούρας, αναφερόμενοι στο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής.

Ο Πάτρικ Αλεξάντροβιτς αναφέρθηκε στην γνωστή φυσούνα της Ηλιούπολης λέγοντας: «Φοβηθήκαμε να πάμε στα αποδυτήρια και μείναμε στον αγωνιστικό χώρο για δέκα λεπτά», και πρόσθεσε αναφερόμενος στο γήπεδο του Λεβαδειακού: «Στο γήπεδο του Λεβαδειακού υπάρχουν σωματοφύλακες που απειλούν τους αντίπαλους», ενώ για τα συμβόλαια των Ελλήνων υπογράμμισε: «Οι Έλληνες υπογράφουν δύο συμβόλαια, ένα επίσημο και ένα ανεπίσημο. Κάποια από τα χρήματα δίνονται κάτω από το τραπέζι».

Εξίσου αποκαλυπτικός ήταν και ο Πιότρ Βλόνταρστικ, ο οποίος δήλωσε: «Στην Ελλάδα όλα ελέγχονται από αυτούς που έχουν χρήματα. Όταν έπαιζα στην Καβάλα δεν μπορούσα να διαμαρτυρηθώ, γιατί η δική μας ομάδα ήταν ευνοούμενη».

Ο τρίτος της παρέας, Μπαρόζ Ταραχούλσκι, τόνισε: «Όταν οι παίκτες αντιδρούν, δεν παίρνουν τα λεφτά τους».

πηγή: gazzetta