Στο παρελθόν ανήκει από σήμερα η νίκη με σκορ 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και στο μακρινό μέλλον η επόμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού στον Παναθηναϊκό έχουν, πλέον, όλοι στραμμένη την προσοχή τους στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο. Πολλά κρίνονται από το αν θα γίνει τελικά αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και το ποιοι από τους μετόχους θα συμμετάσχουν σε αυτήν.

Τα πλάνα του Δημήτρη Γόντικα είναι έτοιμα για το Διοικητικό Συμβούλιο της Τρίτης, όπου το πιθανότερο σενάριο λέει για απόφαση υπέρ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά μικρής. Οι «πράσινοι» χρειάζονται οικονομική ενίσχυση ύψους από 15-25 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με τον θα μπουν ή όχι στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει εκπονήσει ένα οικονομικό πλάνο σε περίπτωση που αποφασιστεί ΑΜΚ 10 εκατ. ευρώ και ένα άλλο με ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να μην υπάρξει συμφωνία να μπουν χρήματα από τους μετόχους, κάτι που θα αλλάξει δραστικά τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εμμένει στην απόφασή του να συμμετέχει με το 30% των μετοχών του, κάτι που αφήνει αδιάθετο το υπόλοιπο 24.7%, ενώ, από τους υπόλοιπους μετόχους, ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν είναι αρνητικός στην ΑΜΚ, με το σενάριο να αυξήσει το ποσοστό του να παραμένει ανοιχτό. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, από την πλευρά του είχε τονίσει ότι θα βάλει κανονικά τα χρήματα που αναλογούν στο ποσοστό που διατηρεί, σε αντίθεση με τον Νικόλα Πατέρα, που δεν είναι ξεκάθαρος για το τι πρόκειται να πράξει.

Ανάλογες, πάντως, με τις αποφάσεις που θα προκύψουν από το αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο, θα είναι και οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Αν η ΑΜΚ φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ ή και παραπάνω, τότε οι «πράσινοι» θα κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση στη μεταγραφική αγορά και δεν θα είναι απαραίτητη η παραχώρησε παικτών από το υπάρχον ρόστερ. Όσο αφορά την απόκτηση ποδοσφαιριστών, οι Ντουγκλάο-Αμπντούν από την Καβάλα και Γεωργιάδης-Ανάκογλου από τον Πανσερραϊκό, παραμένουν υψηλότερα στη λίστα του Φερέιρα.

Πηγή: sport-fm.gr