Την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Asian Cup εξασφάλισαν η Ιορδανία επικρατώντας 2-1 της Συρίας και η Ιαπωνία που συνέτριψε 5-0 την Σαουδική Αραβία για την 3η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου.

Ο Αλ Ζίνο μόλις στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης έβαλε μπροστά στο σκορ την Συρία, αποτέλεσμα το οποίο αν έμενε μέχρι το τέλος θα έδινε την πρόκριση στην ομάδα του. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ντιάμπ στο 30ο και ο Αλ Σαΐφι στο 59ο λεπτό, ανέτρεψαν την κατάσταση και έδωσαν τη νίκη και μαζί την πρόκριση στην Ιορδανία.

Συνθέσεις:
Ιορδανία: Σαφί, Αλ Σαλμάν, Μονίρ, Μπάνι Γιασίν, Φατί, Ντιμπ, Αμπντελ Ραχμάν, Αμπού Χασάς, Αλ Σαίφι, Ντιμπ, Αμπντέλ Φατάχ

Συρία: Μπαλούς, Αμπντούλ Νταίμ, Ντιάμπ, Ντέκα, Μαλκί, Αλ Χουσείν, Ισμαήλ, Αλ Χουσιέν, Αουάντ, Αγιάν, Αλ Ζίνο

Στην άλλη αναμέτρηση του δεύτερου ομίλου, η Ιαπωνία δεν συνάντησε αντίσταση κόντρα στην ήδη αποκλεισμένη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους Ιάπωνες να πραγματοποιήσουν ακόμα μία καλή εμφάνιση και να πετύχουν πέντε γκολ. Στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Οκαζάκι και πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του. Στο 19ο και το 51ο λεπτό ο Μαέντα βρήκε δίχτυα ακόμα δύο φορές ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ, ενώ στο 80ο λεπτό ο Οκαζάκι, διαμόρφωσε το τελικό 5-0, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ.

Συνθέσεις:

Σαουδική Αραβία: Αμπντουλάχ, Σουχέλ, Χαουσαί, Αλ Χαρμπί, Αλ Μούσα, Αουτέφ, Αλ Γιασέμ, Αλ Σαλούμπ, Ατίφ, Χαζάζι, Αλ Καϊτάνι

Ιαπωνία: Σουζάκου, Ατσούτο, Μάγια, Γιασουγούκι, Γιούτο, Γιασουίτο, Μακότο, Οκαζάκι, Γιοσούκε, Καγκάβα, Μαέντα

Βαθμολογία 2ου ομίλου:
Ιαπωνία 7 (3 αγώνες)
Ιορδανία 7(3 αγώνες)
Συρία 3(3 αγώνες)
Σαουδική Αραβία 0(3 αγώνες)

Πηγή: sportfm.gr