Η αρχή έγινε με την Έβερτον που τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών για παραβιάσεις του Financial Fair Play, ακολούθησε πριν λίγες μέρες η Νότιγχαμ Φόρεστ με το -4 και σειρά θα πάρουν δύο πιο σοβαρές υποθέσεις για την Premier League και οι οποίες αφορούν τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι που, θεωρητικά, κινδυνεύουν ακόμη και με υποβιβασμό.

Στο αγγλικό πρωτάθλημα αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα οικονομικά των ομάδων και με το αν τηρούν ή όχι τους κανονισμούς, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να πέφτουν ποινές. Αυτές, προς το παρόν, αφορούν σε αφαίρεση βαθμών, είναι πιθανό όμως από εδώ και πέρα να υπάρξουν και καμπάνες που θα ακουστούν… σε όλο τον πλανήτη.

Οι δύο πιο σοβαρές υποθέσεις είναι αυτές των Σίτι και Τσέλσι, με την ομάδα του Μάντσεστερ, ειδικά, να κατηγορείται για 115 οικονομικές παραβιάσεις! Καταλαβαίνει ο καθένας, επομένως, πόσο σημαντική είναι η εκδίκαση αυτού του θέματος, με την αθλητική δίκη να ξεκινάει το φθινόπωρο του 2024 και την απόφαση να αναμένεται την άνοιξη του 2025.

Αυτή είναι η συμφωνία που έχει κάνει η Μάντσεστερ Σίτι με την Premier League, με τον αγγλικό Τύπο να αναφέρεται ξανά στη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως και σε αυτή της Τσέλσι, λόγω των τελευταίων γεγονότων με την τιμωρία της Φόρεστ. Και αφού ασχολούνται ξανά, οι Άγγλοι υπογραμμίζουν ότι τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όαο και η Τσέλσι κιδυνεύουν ακόμη και με υποβιβασμό αφού οι περιπτώσεις τους θα ενταχθούν στην κατηγορία των «σοβαρών κυρώσεων» αν επιβεβαιθεί πως όντως έκαναν αυτές τις παραβιάσεις.