Η Μπάγερν Μονάχου έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στη Bundesliga καθώς μετράει 11 συνεχόμενα πρωταθλήματα αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο, πλέον, αν θα τα κάνει 12 αφού η εκπληκτική Λεβερκούζεν νίκησε και την Κολωνία με 2-0 εκτός έδρας και είναι -δέκα αγωνιστικές πριν το τέλος- στο +10.

Οι Βαυαροί, οι οποίοι έχουν πολλά προβλήματα και έχουν ήδη ανακοινώσει ότι ο Τόμας Τούχελ θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, είχαν μείνει στο 2-2 με τη Φράιμπουργκ εκτός έδρας την Παρασκευή (1/3), με αποτέλεσμα η Λεβερκούζεν να έχει την ευκαιρία να πάει στο +10. Και ήταν τόσο μεγάλη η ευκαιρία που δεν την άφησε, φυσικά, να πάει χαμένη.

Με την Κολωνία να μένει με 10 παίκτες στο 15′ λόγω αποβολής του Τίλμαν, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο κυριάρχησε και άνοιξε το σκορ στο 38′ με τον Φρίμπονγκ που έχει 10 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, για να έρθει και το 0-2 στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 73′ από τον Γκριμάλντο.

Έτσι, η Λεβερκούζεν πήγε στους 64 βαθμούς, στο +10 από τη Μπάγερν με δέκα αγωνιστικές να απομένουν ακόμη, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αυτοκτονήσει πλέον για να χάσει το πρωτάθλημα, βάζοντας τέλος στην κυριαρχία της ομάδας από το Μόναχο.