Οι Kansas City Chiefs πάλεψαν και κίνησαν τους San Francisco 49ers με 25-22 στην παράταση και κατέκτησαν το τρίτο τους Super Bowl μέσα σε πέντε χρόνια. Οι 49ers μπήκαν στο πρώτο Super Bowl που διεξήχθη στο Λας Βέγκας ως το μικρό φαβορί και βρέθηκαν δύο φορές στα πρόθυρα της νίκης στο Allegiant Stadium.

Ένα γκολ της τελευταίας στιγμής από τους Chiefs έκανε το 19-19 για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, και παρότι οι 49ers πέρασαν ξανά μπροστά, η πάσα του Πάτρικ Μαχόμς για touchdown στον Μέκολ Χάρντμαν σήμαινε ότι το Κάνσας Σίτι εδραίωσε την ιδιότητά της ως η πρώτη δυναστεία του NFL μετά τους New England Patriots.

Οι Chiefs έχουν φτάσει στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία Super Bowl και έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά back-to-back τίτλους μετά τους Patriots τις σεζόν 2003 και 2004.

Σε ηλικία μόλις 28 ετών, ο Μαχόμς έγινε ο έκτος quarterback στην ιστορία του NFL που κερδίζει τρία ή περισσότερα Super Bowl, ενώ ο Άντι Ρέιντ έγινε ο πέμπτος προπονητής που κερδίζει τρία ή περισσότερα, σύμφωνα με το BBC.

Το ενδιαφέρον τράβηξε, όπως ήταν αναμενόμενο, και η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία χοροπηδούσε από τη χαρά της στις εξέδρες, βλέποντάς τον αγαπημένο της Τράβις Κέλσι να στέφεται πρωταθλητής.

Η τραγουδίστρια έδωσε και ένα παθιασμένο φιλί στον σύντροφό της στο γήπεδο ενώ νωρίτερα είχε προκαλέσει χαμό όταν στη γιγαντοοθόνη του γηπέδου φάνηκε η Σουίφτ να πίνει άσπρο πάτο το ποτό της.