Τη συμμετοχή της στα πλέι οφ της Stoiximan Super League διεκδικεί πλέον η Λαμία, η οποία πέρασε με το εμφατικό 4-1 από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα που έμεινε ουραγός πλέον και ανέβηκε στην 6η θέση, μετά την ήττα του Αστέρα Τρίπολης από την ΑΕΚ.

Το παιχνίδι άρχισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 8′ με το τετ α τετ του Νούνιες που νικήθηκε από τον Αθανασίου, για να ακολουθήσει στο 10′ η υπόδειξη πέναλτι, μετά την εξέταση του VAR, για μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Μαρτίνεθ. Ο Αθανασίου, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Καρλίτος και κράτησε το 0-0, όχι για πολύ όμως…

Στο 20′ ο Καρλίτος «εκδικήθηκε» και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, για να έρθει αμέσως μετά, στο 22′, το 0-2 από τον Αμαράλ που έκανε ωραία ατομική ενέργεια και εκτέλεσε τον Αθανασίου με δυνατό σουτ! Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, με λίγα λόγια, είχε βάλει από νωρίς βάσεις νίκης, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν στη συνέχεια να αντιδράσουν και τα κατάφεραν.

Στο 40′ ο Κοσέλεφ έκανε ωραία επέμβαση σε σουτ του Ροσέρο, στο 41′, όμως, ο Κόντε μείωσε σε 1-2 με το κεφάλι από κοντά μετά το σουτ του Σόρια και την επέμβαση του τερματοφύλακα, η οποία έδωσε ύψος στη μπάλα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε έτσι να ξαναμπεί στο παιχνίδι και στο 45′ άγγιξε και την ισοφάριση με το μακρινό σουτ του Εραμούσπε που κόντραρε και σε αμυντικό και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προκαλούσε αισιοδοξία στους γηπεδούχους, οι φιλοξενούμενοι όμως μπήκαν στο β’ μέρος με στόχο να καθαρίσουν τον αγώνα και θα μπορούσαν να το κάνουν στο 59′, όταν πήραν δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά για ανατροπή του Μαρτίνεθ από τον Αθανασίου, ο οποίος όμως απέκρουσε ξανά την εκτέλεση του Καρλίτος!

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 1-2 και οι Ηπειρώτες ήλπιζαν, αλλά στο 62′ έκανε τραγικό λάθος χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Τσιλούλης την έσπρωξε στην κενή εστία για το 1-3, με το οποίο η Λαμία αγκάλιασε τη νίκη. Μια νίκη που οριστικοποιήθηκε στο 81′, όταν ο Τόσιτς έβγαλε απέναντι από τον Αθανασίου τον Τσιλούλη, ο οποίος τελείωσε σωστά τη φάση για το 1-4, με το οποίο η ομάδα του ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια (46΄ Λεό), Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (67΄ Ριένστρα), Τζίνο, Οσεϊτούτου, Παμλίδης (82΄ Τζίμας), Ροσέρο (67΄ Ντεμίρ), Κόντε (82΄ Μπάλαν).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (82΄ Κορνέζος), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (82΄ Τσούκαλος), Καρλίτος (63΄ Τόσιτς), Σλίβκα (76΄ Σίντκλεϊ).