Με τους Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία να βρίσκουν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα και τον Ζουκάνοβιτς να στέκεται άτυχος με δύο αυτογκόλ, η ΑΕΚ νίκησε με 4-2 τον Αστέρα Τρίπολης για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League, πήρε το τρίτο σερί τρίποντο και είναι στην κορυφή και στο +1 από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα, εν αναμονή του δικού του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Η Ένωση μπήκε στο ματς με στόχο να πιέσει από νωρίς και να ανοίξει το σκορ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έχοντας τρία σουτ στο πρώτο 15λεπτο με τους Ελίασον, Ραντόνια και Τσούμπερ. Σουτ που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία αύξησε την πίεσή της και τελικά κατάφερε να προηγηθεί στο 25′: Εκτέλεση κόρνερ από τον Μάνταλο, ο Πόνσε βρήκε λίγο τη μπάλα και τελικά ο Ζουκάνοβιτς στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν αυτό που ήθελαν και αμέσως μετά, στο 27′, έκαναν και το 2-0, αυτή τη φορά με κεφαλιά του πού φορμαρισμένου Πόνσε (6ο γκολ στα τελευταία τρία ματς) μετά τη σέντρα του Ελίασον. Βάσεις νίκης από νωρίς, δηλαδή, για την πρωταθλήτρια που δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε με στόχο να βάλει κι άλλο γκολ. Και το έβαλε πριν καν βγει το πρώτο ημίχρονο.

Στο 43′ ο Πινέδα έδωσε στον Ελίασον και αυτός μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα για τον Πόνσε, με τον Ζουκάνοβιτς να επεμβαίνει και με προβολή να βάζει και δεύτερο αυτογκόλ τελικά, μετατρέποντας το σκορ σε 3-0. Σκορ που δεν ήταν αυτό με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος πάντως αφού λίγα λεπτά μετά ήρθε και το γκολ του Αστέρα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καστάνιο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μήτογλου και η εξέταση του VAR είχε ως αποτέλεσμα να υποδειχθεί πέναλτι, με τον Μπαρτόλο να εκτελεί και να μειώνει σε 3-1.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ μπήκε στο β’ μέρος με στόχο να διαχειριστεί το προβάδισμα και έριξε τον ρυθμό της, με τον Αλμέιδα, όπως και ο Μίλαν Ράσταβατς από την άλλη πλευρά, να κάνει τις αλλαγές του. Η Ένωση ήλεγχε την κατάσταση, είχε μεγάλη ευκαιρία για το 4ο γκολ στο 71′ με την άστοχη προβολή του Λιβάι Γκαρσία προ κενής εστίας μετά τη σέντρα του Ελίασον και τελικά το πέτυχε στο 76′ με τον επιθετικό από το Τρινιντάντ & Τομπάγκο να τα κάνει όλα σωστά αυτή τη φορά και να αποφεύγει και τον Γραμματικάκη, μετά την κάθετη του Μάνταλου, πλασάροντας για το 4-1.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη, επομένως, για την ΑΕΚ, για την οποία έκανε το ντεμπούτο του και ο Λιούμπισιτς που μπήκε ως αλλαγή, με τον Αστέρα Τρίπολης, από την πλευρά του, να μειώνει σε 4-2 στο 90′ με την προβολή του Μιριτέλο μετά τη σέντρα του Σίτο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ραντόνια, Πινέδα (78′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (78′ Λιούμπισιτς), Ελίασον, Άμραμπατ (66′ Φερνάντες), Τσούμπερ (72′ Αραούχο), Πόνσε (66′ Λιβάι Γκαρσία).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Χουχούμης, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Λύρατζης (50′ Αλβαρες), Γκος (65′ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79′ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46′ Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65′ Σίτο), Μιριτέλο.