Με τον Μιριτέλο να ανοίγει το σκορ στο 37′ και τον Ρεγκίς να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 55′, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του ΟΦΗ για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Super League και είναι μόνος στην 6η θέση πλέον, στο +3 από τη Λαμία.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πριν λίγες μέρες ηττήθηκαν με 1-4 από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας, μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν την πρώτη τους φάση στο 2′ με το σουτ του Μουνάφο που έφυγε λίγο άουτ, για να ανέβουν μετά το 10λεπτο οι γηπεδούχοι, να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να πλησιάσουν για πρώτη φορά στο γκολ στο 21′ με το σουτ του Φελίπε που έφυγε άουτ.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και με πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τον τρόπο για να σκοράρουν και τους Αρκάδες να τον βρίσκουν τελικά στο 37′ με το πλασέ του Μιριτέλο μετά το γύρισμα του Τοράρινσον, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση (0-1).

Έτσι, ο Αστέρας πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και στη συνέχεια μπήκε στο β’ μέρος για να κλειδώσει το τρίποντο και τα κατάφερε. Στο 53′ ο Αμπάντα ανέτρεψε τον Καλτσά που πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι, από όπου στο 55′ ο Ρεγκίς έκανε το 0-2.

Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 60′, οι φλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία και για τρίτο γκολ αλλά ο Βούρος την τελευταία στιγμή έδιωξε προ του Μιριτέλο, με τον ΟΦΗ να έχει τις ευκαιρίες του στο τελευταίο 15λεπτο. Ο Γραμματικάκης, όμως, είπε «όχι» στον Φελίπε τόσο στο 76′ όσο και στο 83′ κάνοντας δύο μεγάλες επεμβάσεις, με το 0-2 να μένει ως το τέλος.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον (60΄ Μαρινάκης), Βούρος, Καρώ (67΄ Λαμπρόπουλος), Θοράρινσον (72΄ Ριέρα), Τοράλ, Γκαγέγκος, Αμπαντά, Νέιρα, Μοσκέρα (60΄ Μπάκιτς), Φελίπε.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρσία, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Γκος (62΄ Αλάγκμπε), Μουνάφο (87΄ Βαλιέντε), Ρεγκίς (75΄ Σίτο), Καλτσάς (87΄ Καρμόνα), Ζουγλής (75΄ Ντιαρά), Μιριτέλο.