Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Φενέρμπαχτσε το 2022 και είχε συμβόλαιο μέχρι το 2025 αλλά τελικά αποχωρεί πρόωρα αφού το κλαμπ επιβεβαίωσε τα σχετικά ρεπορτάζ και ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας, με τους λόγους να είναι αγωνιστικοί και μη.

Νωρίτερα τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσίαζαν σαν δεδομένο το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές και η επιβεβαίωση ήρθε μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της Φενέρμπαχτσε. Μια εξέλιξη που δεν περίμενε κανείς μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες αλλά τις τελευταίες μέρες το κλίμα είχε βαρύνει πολύ.

Η ήττα στο ντέρμπι με την Αναντολού Εφές ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα και τέταρτη σερί αν υπολογίσουμε και τη Euroleague, με τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε να έχει παράπονα από τον Έλληνα προπονητή. Για τον οποίο, παράλληλα, το κλίμα βάρυνε κι άλλο λόγω ενός επεισοδίου που είχε με γείτονά του για μία θέση πάρκινγκ, με τον Ιτούδη να κατηγορείται για εξύβριση

Έτσι, οι Τούρκοι αποφάσισαν το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, με τον Έλληνα προπονητή να είναι πλέον ελεύθερος και τα ονόματα των Αντρέα Τρινκιέρι και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να παίζουν στα τουρκικά ΜΜΕ για τον πάγκο της Φενέρ.