Η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε αποφάσισε να διακόψει πρόωρα τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Ιτούδη, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, οι παράγοντες κρίνουν πως τα αποτελέσματα της ομάδας τόσο στη Euroleague, αλλά και στο πρωτάθλημα της Τουρκίας δεν συνάδουν με τις επενδύσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι και ο Δημήτρης Ιτούδης θεωρείται ο βασικός υπαίτιος.

Παράλληλα, αναφέρουν πως ρόλο στην απόφαση έπαιξε και το επεισόδιο που είχε με γείτονά του στην Κωνσταντινούπολη, με τον οποίο τσακώθηκε πριν από μήνες για μια θέση πάρκινγκ. Αυτή η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο δικαιοσύνης. H τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε πως δεν προχώρησε η κατηγορία για προσβολή του τουρκικού έθνους, αλλά το ζήτημα παραμένει ανοικτό όσον αφορά τη λεκτική επίθεση προς τον γείτονά του. Από την άλλη, o Ιτούδης φέρεται να είπε: «Αγαπώ την Τουρκία και τον κόσμο της και όποιος με γνωρίζει το ξέρει αυτό».

Η υπομονή της διοίκησης της Φενέρμπαχτσε φαίνεται να εξαντλήθηκε μετά την ήττα με 81-80 από την Αναντολού Εφές, μια ομάδα που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μετά την αποχώρηση του Εργκίν Αταμάν και του Βασίλιε Μίτσιτς, η οποία αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Οι παράγοντες εκτιμούν πως θα έπρεπε να νικήσει η Φενέρ. Πλέον, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

H Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή (15/12) έχει ματς με τη Μονακό εντός έδρας για τη Euroleague. Έχει ρεκόρ 6-7 στη διοργάνωση. Ένας προπονητής που «ακούγεται» ως πιθανός διάδοχος του Ιτούδη είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος είναι άνεργος, αφότου έλυσε τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα. Επίσης, στη λίστα βρίσκεται και ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Να σημειώσουμε πως ο Δημήτρης Ιτούδης τον περασμένο Σεπτέμβριο αποχώρησε από τον πάγκο της Εθνική Ελλάδας μπάσκετ μετά το τέλος του Μουντομπάσκετ, προκειμένου να αφοσιωθεί στα καθήκοντά του ως τεχνικός της Φενέρμπαχτσε.