Ιστορία έγραψαν οι Λέικερς, καθώς επικράτησαν με 123-109 των Πέισερς στον τελικό του In-Season Tournament και κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο του NBA. Ο Άντονι Ντέιβις ήταν συγκλονιστικός με 41 πόντους, 20 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 μπλοκ σε 40 λεπτά συμμετοχής, ενώ καλό ματς έκανε και ο ΛεΜπρον Τζέιμς με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 35 λεπτά συμμετοχής, ενώ αναδείχτηκε και MVP της νέας διοργάνωσης.

Οι Λιμνάνθρωποι φρόντισαν να δείξουν από νωρίς τις διαθέσεις τους στον τελικό, κλείνοντας το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 34-29, ενώ διατήρησαν το προβάδισμα των πέντε πόντων μέχρι την λήξη του ημιχρόνου (65-60).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λέικερς ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και εκμεταλλεύτηκαν το κάκιστο βράδυ του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον και με το δίδυμο των ΛεΜπρον-Ντέιβις να παίρνει «φωτιά» ανέβασαν την διαφορά στους οκτώ πόντους (90-82).

Στο τέταρτο δωδεκάλεπτο οι Λέικερς ήταν καταιγιστικοί και με επί μέρους 33-27, έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη γράφοντας ιστορία ως η πρώτη ομάδα που κατακτάει το Κύπελλο του NBA.

Τα δωδεκάλεπτα: 34-29, 65-60, 90-82, 123-109

Πρωταγωνιστής στους πανηγυρισμούς ο Βασιλιάς

Το Λας Βέγκας είναι ένα από τα καταλληλότερα μέρη για πανηγυρισμούς, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να ξεχωρίζει ακόμα και σ’ αυτό το κομμάτι. Στην αρχή ήταν ο χορός. Ο Βασιλιάς με το τρόπαιο ανά χείρας πήγε προς τα αποδυτήρια και εκεί ξεκίνησε το πάρτι. Δείχνοντας τις χορευτικές του ικανότητες μάλιστα, αφού έχει πανηγυρίσει τόσες φορές στην καριέρα του, έδωσε το σύνθημα.

Και λίγο αργότερα ήρθαν και οι σαμπάνιες. Φυσικά με τα απαιτούμενα προστατευτικά γυαλιά που φοράνε πάντοτε στο NBA σε ανάλογες περιπτώσεις, ο Τζέιμς ανέλαβε να μπουγελώσει όποιον βρει δίπλα του. Ανοίγοντας τη σαμπάνια κυνήγησε κάθε συμπαίκτη του και μέλος του staff των Λέικερς, με το Λας Βέγκας να παίρνει χρώμα… κίτρινο για ένα βράδυ.