Φαβορί για την πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας είναι πλέον ο ΟΦΗ μετά τη νίκη του με 3-1 επί της Κηφισιάς, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αναστασίου, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16».

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ δυνατό, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 6′ με το σουτ του Τοράλ εντός περιοχής που κόντραρε στον Παπασάββα μετά το γύρισμα του Μαρινάκη και τελικά να ανοίγουν το σκορ στο επόμενο λεπτό με κεφαλιά του Τοράλ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Αμπάντα.

Οι Κρητικοί, όμως, δεν πρόλαβαν να χαρούν για το 1-0 αφού άμεσα, στο 10′, ο Ματέους Σίλβα εκτέλεσε φάουλ για τους φιλοξενούμενους και ο Αντερέγκεν με προβολή από κοντά έκανε το 1-1.

Δύο γκολ και μία φάση στο πρώτο 10λεπτο δηλαδή, με το ματς να έχει πολύ καλό ρυθμό, τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και τον ΟΦΗ να σκοράρει ξανά στο 25′ με τον Τοράλ, αυτή τη φορά με τελείωμα εντός περιοχής μετά το γύρισμα του Αμπάντα από αριστερά, για το 2-1.

Η Κηφισιά προσπάθησε να ανασυνταχθεί στη συνέχεια και στο 38′ είδε τον διαιτητή να της δίνει πέναλτι για το μαρκάρισμα του Βούρου στον Οζέγκοβιτς αλλά τελικά η εξέταση του VAR έδειξε ότι η παράβαση ήταν εκτός περιοχής και δόθηκε φάουλ, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ πεσμένος σε σχέση με το πρώτο και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι αξιόλογο παρά τις αλλαγές και από τις δύο πλευρές, με τους Κρητικούς όμως να καταφέρνουν στο 75′ να πετύχουν και τρίτο γκολ.

Ο Λάρσον ήταν αυτός που το έφτιαξε με την ωραία κάθετη και ο Λουίς Φελίπε αυτός που το έβαλε βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας, με το σκορ να γίνεται 3-1 και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αντιδράσουν και να κερδίζουν πέναλτι στο 85′ για μαρκάρισμα του Βούρου στον Τετέι.

Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε και την εκτέλεση αλλά ο Μπάουμαν τον νίκησε και κράτησε το 3-1, με τον ΟΦΗ να έχει σαφές προβάδισμα πλέον για την πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου.

ΟΦΗ: Mπάουμαν, Μαρινάκης (62′ Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγος, Νέιρα (62′ Ριέρα), Τοράλ (69′ Ντίκο), Αμπάντα (80′ Γκλάζερ), Φελίπε.

Κηφισιά: Κρίστινσον, Παρράς, Μασούρας, Μποτία (59′ Σπίνος), Τσάπαν, Παπασάββας (69′ Πρίτσας), Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (69′ Τετέι), Σάντος (59′ Κωνσταντακόπουλος), Οζέγκοβιτς (77′ Σβώκος), Αντερέγκεν.