Πανικός επικράτησε λίγο πριν το τέλος του αγώνα της Άλκμααρ με τη Ναϊμέγκεν για το ολλανδικό πρωτάθλημα και ο λόγος ήταν η κατάρρευση του Μπας Ντοστ, με τους παίκτες των δύο ομάδων να τρέχουν αμέσως πάνω του και τους οπαδούς -αλλά και τους τηλεθεατές- να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα, μέχρι που συνήλθε τελικά λίγα λεπτά μετά και επανήλθε η ηρεμία.

Στο 90ο λεπτό και ενώ το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη ο 34χρονος επιθετικός της Ναϊμέγκεν έπεσε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να υπάρχει κανείς προφανής λόγος. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το μυαλό όλων πήγε στο χειρότερο.

Οι παίκτες των δύο ομάδων αμέσως… παράτησαν το παιχνίδι και έτρεξαν προς το σημείο που ήταν πεσμένος ο Μπας Ντοστ προκειμένου να τον κρύψουν από τις κάμερες, με τους πάντες να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. Την ίδια ώρα, οι γιατροί των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και τελικά λίγα λεπτά μετά όλοι ηρέμησαν.

Κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο ο 34χρονος Ολλανδός φορ σήκωσε το χέρι του, θέλοντας έτσι να δείξει σε όλους ότι έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και είναι καλά στην υγεία του, αν και θα κάνει από εδώ και πέρα τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί γιατί έγινε αυτό που έγινε.