Με γκολ του Βέργου στο 91ο λεπτό, το οποίο μέτρησε… σχεδόν 10 λεπτά μετά αφού ήλεγξαν όλες τις κάμερες στο VAR, ο Ατρόμητος επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-2 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας άρχισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολύ μεγάλη ευκαιρία πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν ο Φρ. Ντουάρτε μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Τσιντώτα και πλάσαρε αλλά ο Ασεβέδο πρόλαβε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη πλευρά, είχαν την πρώτη τους φάση στο 4′ με τον Καμαρά που πάτησε περιοχή και σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και δεν άργησε να έρθει και το γκολ, το οποίο ήταν για τους Αγρινιώτες. Στο 21′ ο Τορεχόν τα έκανε όλα σωστά από αριστερά και γύρισε για τον Φρ. Ντουάρτε που έστειλε τη μπάλα με το στήθος στα δίχτυα για το 0-1. Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πήρε το προβάδισμα και αυτή του Σάσα Ίλιτς προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η μπάλα έφυγε άουτ, όμως, στην εκτέλεση φάουλ του Έντερ στο 32′, όπως έγινε και στο 43′ στην προσπάθεια του Γιουμπιτάνα που βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 0-1 αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 49′, ο Ρομπάιγ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα, με τον Ατρόμητο να κάνει την ανατροπή στο 73′ με το δεύτερο γκολ του Ρομπάιγ, αυτή τη φορά με κοντινή προσπάθεια μετά το λάθος του Μπ. Ντουάρτε (2-1). Οι γηπεδούχοι είχαν, πλέον, το προβάδισμα αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και στο 82′ ισοφάρισαν 2-2 με ωραίο διαγώνιο σουτ του Λιάβα εντός περιοχής.

Ήταν η στιγμή που ο Παναιτωλικός πίστεψε ότι θα φύγει από το Περιστέρι με θετικό αποτέλεσμα αλλά στο 91′ ο Βέργος με πλασέ από κοντά βρήκε δίχτυα, με το γκολ αρχικά να ακυρώνεται για οφσάιντ αλλά να μετράει τελικά… επτά λεπτά μετά, όταν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο VAR. Νίκη 3-2, επομένως, για τον Ατρόμητο, ο οποίος ελπίζει ότι από εδώ και πέρα θα έχει καλύτερα πορεία στο πρωτάθλημα.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντρα, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ, Έντερ, Κούντε (62′ Έρλινγκμαρκ), Γιουμπιτάνα (46′ Βαλένσια), Καμαρά, Ρομπάιγ (83′ Φριντζόνσον), Αντζιέλσκι (62′ Βέργος).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Ντίας), Χουάνπι (88′ Ξενιτίδης), Τορεχόν, Φρ. Ντουάρτε (66′ Βοΐλης), Πέδρο.