Ο Νίκος Μαχλάς και ο Γιάννης Αναστασίου ήταν πρωτοπόροι. Εκείνοι άνοιξαν το μονοπάτι που οδηγεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο στο ολλανδικό και τους ακολούθησαν τόσοι που τα πήγαν περίφημα στην Eredivisie, από τον Γιώργο Σαμαρά, τον Άγγελο Χαριστέα, τον Γιώργο Γιακουμάκη, τον Βαγγέλη Παυλίδη και τον Τάσο Δουβίκα.

Οι δύο πρώην διεθνείς επιθετικοί της Ελλάδας μίλησαν στο ολλανδικό δίκτυο ESPN ενόψει του αποψινού (16/10) αγώνα της «γαλανόλευκης» με την Εθνική Ολλανδίας για τα προκριματικά του EURO 2024.

«Τώρα είναι η ώρα για επίθεση. Παρακολούθησα τα ματς Ολλανδία – Γαλλία και Ιρλανδία – Ελλάδα την Πέμπτη και η ελληνική ομάδα είναι δυνατή. Ακόμα πιο δυνατή από την ομάδα που έχασε 3-0 στο Αϊντχόφεν τον Σεπτέμβριο. Το σύστημα τώρα είναι σωστό με τους Έλληνες παίκτης που έχουμε.

Τώρα η Ολλανδία έχει απουσίες, οι Έλληνες φίλαθλοι είναι ξανά πίσω από την ομάδα και θα γίνει ένας αγώνας σε μια τυπική ελληνική ατμόσφαιρα. Όλες οι πλευρές περιμένουν ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Και για τις δύο ομάδες», δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς.

Ο πρώην επιθετικός της Φιτέσε και του Άγιαξ αναφέρθηκε και στον πρώην προπονητής της «γαλανόλευκης», Τζον Φαν Σιπ, λέγοντας πως εκείνος έβαλε τις βάσεις για το συγκρότημα που βλέπουμε τώρα.

»Ο καλός μου φίλος από το Άμστερνταμ (σ.σ. ο Φαν Σιπ) ξεκίνησε αυτή την ομάδα. Ο Γκουστάβο Πογέτ τη βελτίωσε και τη δυνάμωσε αμυντικά. Ο Πογέτ ουσιαστικά βάζει τις τελευταίες πινελιές στη δουλειά του Τζον», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναστασίου: Η προσδοκία της Ελλάδας

Ο Γιάννης Αναστασίου, από τη μεριά του, υποστήριξε πως πλέον υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από την Εθνική Ελλάδας λόγω της ποιότητας που έχει στις τάξεις της. «Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό το γκρουπ παικτών έχει ποιότητα και κατ’ επέκταση την προσδοκία να παίξει σε μεγάλα τουρνουά. Οι Έλληνες είναι θετικοί και πολύ αισιόδοξοι, ακόμα και για το ματς με την Ολλανδία. Το γεγονός ότι η Ολλανδία έχει προβλήματα το κάνει να φαντάζει ότι πραγματικά η πιθανότητα να πάρει το αποτέλεσμα», είπε ο προπονητής της Κηφιιάς που έπαιξε στον Άγιαξ, τη Ρόντα και τη Σπάρτα Ρότερνταμ, ενώ προπόνησε και τη Ρόντα.

«Τα πάντα εξαρτώνται από το πως η Ολλανδία θα ξεκινήσει το ματς. Θα είναι μια διαφορετική ιστορία στην Αθήνα (σε σχέση με την ήττα 3-0 στο Αϊντχόφεν). Πιστεύω ότι η Ολλανδία ήταν εντυπωσιακή στα τελευταία δέκα λεπτά κόντρα στη Γαλλία, αλλά δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες», σημείωσε.