Το ντέρμπι της Ίντερ με τη Μίλαν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Serie A εξελίχθηκε σε ιστορικό θρίαμβο για τους Νερατζούρι, οι οποίοι με δύο γκολ του Μικιταριάν και με τους Τουράμ, Τσαλχάνογλου και Φρατέζι να βρίσκουν επίσης δίχτυα συνέτριψαν με 5-1 τους Ροσονέρι και τους άφησαν στο -3, απολαμβάνοντας πλέον τη μοναξιά της κορυφής.

Με τη Γιουβέντους να έχει νικήσει νωρίτερα τη Λάτσιο και να έχει ανέβει στους 10 βαθμούς, τόσο οι Νερατζούρι όσο και οι Ροσονέρι είχαν ακόμη ένα λόγο να παίξουν για τη νίκη, έχοντας από 9 βαθμούς η κάθε ομάδα μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Το ντέρμπι, επομένως, είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά από τη στιγμή που άρχισε η δράση το ματς μετατράπηκε σε… περίπατο για την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι.

Η Ίντερ άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό με τον Μικιταριάν από κοντά και στο 36′ ήρθε και το 2-0 με εκπληκτικό σουτ του Τουράμ από πλάγια θέση. Η αντίδραση της Μίλαν ήρθε νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 57′, όταν ο Λεάο πήρε την κάθετη πάσα του Ζιρού και πλάσαρε τον Ζόμερ μειώνοντας σε 2-1, αλλά η συνέχεια ανήκε και πάλι στους Νερατζούρι.

Στο 69′ ο Νταρμιάν βγήκε στην κόντρα από αριστερά και τελικά ο Μικιταριάν ολοκλήρωσε τη φάση γράφοντας το 3-1 με σουτ πετυχαίνοντας το 2ο του γκολ, για να ακολουθήσει στο 79′ το 4-1 από το πέναλτι του Τσαλχνάνογλου μετά το μαρκάρισμα του Ερναντέζ στον Λαουτάρο.

Πάρτι, με λίγα λόγια, για την Ίντερ, η οποία έβαλε και 5ο γκολ, στο 93′, με το πλασέ του Φρατέζι μετά την ασίστ του Τσαλχάνογλου, μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς της που παραληρούσαν στις εξέδρες.