Στο στόχαστρο των Οικονομικών Εισαγγελέων μπαίνουν οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην Ελλάδα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα παρήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική λειτουργός έχει ήδη ξεκινήσει να καλεί μάρτυρες μεταξύ αυτών και τον αντιστράτηγο ε.α Ανδ.Ηλιόπουλο, διευθυντή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, με αφορμή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στην οποία έκανε λόγο για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο»

«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο. Θεωρούμε τους ελέγχους επιβεβλημένους αλλά και ευπρόσδεκτους. Ας γίνει διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα», σχολίασαν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.