Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή 353 πρώην μετόχων και εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Είχαν προσφύγει κατά υπουργικής απόφασης για προκήρυξη διαγωνισμού


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
19:23
08/05/2018
Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή 353 πρώην μετόχων και εργαζομένων του ΟΑΣΘ
loading

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε 353 πρώην μετόχους και εργαζόμενους του «Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης» (ΟΑΣΘ) οι οποίοι στρέφονταν κατά απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών που αφορούσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την αποτίμηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οργανισμού.

Το Δ΄ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση των 353 κρίνοντας ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον να ζητήσουν την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 5503/400/24.1.2018 αποφάσεως του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Η επίδικη απόφαση αφορά την προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού με κατακύρωση την πλέον συμφέρουσα προσφορά για την επιλογή εξειδικευμένου αναδόχου, που θα αναλάβει το έργο της απογραφής και αποτίμησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας  του ΟΑΣΘ, η οποία περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο με το άρθρο 22 του νόμου 4482/2017.

Στην προσφυγή τους οι 353 υποστήριζαν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και μη νόμιμη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, ωστόσο, αποφάνθηκαν ότι από την υπουργική απόφαση δεν προκαλείται βλάβη στα οικονομικά συμφέροντά τους, καθώς έχει εκδοθεί σύμφωνα  με τις νομοθετικές διατάξεις περί δημόσιου λογιστικού και προς εξυπηρέτηση σκοπών δημοσίου συμφέροντος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει