Ένας 30χρονος άνδρας είχε βάλει στο μάτι τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών του πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Σούδα, ωστόσο η δράση του σταμάτησε όταν το πλοίο έφτασε στην Κρήτη, με τη σύλληψή του από τις Λιμενικές Αρχές των Χανίων. Τον αλλοδαπό παρέδωσαν στην Αστυνομία τα μέλη του πληρώματος και η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος μαζί με ένα ακόμα άτομο που αναζητείται, είχε αφαιρέσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, εννέα κινητά τηλέφωνα, πέντε ζευγάρια γυαλιά. έναν φορητό φορτιστή ηλεκτρονικών συσκευών, δύο ηλεκτρονικά τσιγάρα, μια τραπεζική κάρτα, ένα ηχείο, ένα ηχείο-ράδιο, μια δερμάτινη θήκη καπνού, μια δερμάτινη θήκη καρτών, ένα πορτοφόλι, έναν αντάπτορα, ένα ρολόι χειρός και ένα tablet.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Λιμενικών Αρχών, στην κατοχή του βρέθηκε και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε σκόνη λευκού χρώματος, μικτού βάρους ενός γραμμαρίου άγνωστης προέλευσης, πιθανόν ναρκωτικής ουσίας, ενώ στερούνταν και νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.