Στην περιοχή του έλους στις Αλυκές της Κω κάτω από ένα δέντρο βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18/6 το πτώμα της 27χρονης Αναστάζια, η οποία αγνοείτο από την περασμένη Δευτέρα. Το άψυχο σώμα της κοπέλας εντοπίστηκε από εθελόντρια που συμμετείχε στις έρευνες.

Η σορός της 27χρονης από την Πολωνία ήταν γυμνή και τυλιγμένη με ένα σεντόνι, ενώ η μισή (μέχρι το κεφάλι) ήταν καλυμμένη με σακούλα.

Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας απέχει σχεδόν ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές που κρατείται από την αστυνομία και σχεδόν 500 μέτρα από εκεί όπου βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο.

Δείτε το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της 27χρονης

Συνεργοί μετέφεραν την σορό στο σημείο;

Στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη μίλησε τη Δευτέρα (19/6) ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως οι διασώστες είχαν ξαναπεράσει από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης, ωστόσο μετά από έλεγχο δεν είχαν εντοπίσει ούτε ένα σημάδι της Αναστάζια.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι που ξεκίνησαν οι έρευνες το πρώτο σημείο που ελέγξαμε ήταν το σημείο εκεί κοντά που βρέθηκε το πτώμα. Σηκώσαμε το drone και υπήρχε ένδειξη για σκάψιμο στο σημείο εκείνο. Ελέγξαμε και είδαμε ότι ήταν σκάψιμο από ζώο», είπε χαρακτηριστικά.

«Λίγο πιο δεξιά ήταν η συστάδα των δέντρων που βρέθηκε η κοπέλα. Η βλάστηση ήταν χαμηλή, τα χόρτα δεν ήταν πάνω από 30 με 40 πόντους, αλλά τα δέντρα ήταν αρμυρίκια. Μας κίνησε την περιέργεια, πήγαμε κοντά και τα ελέγξαμε. Την επόμενη ημέρα πέρασε από το εκείνο το σημείο ο σκύλος που ήρθε από τη Σάμο. Σκανάραμε τουλάχιστον 3 με 4 φορές το σημείο» επεσήμανε ο επικεφαλής ερευνών της Πολιτικής Προστασίας.

Ο ίδιος παράλληλα εκτίμησε πως το πτώμα της 27χρονης μεταφέρθηκε στο σημείο λίγες ημέρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου συγκεκριμένα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός στη μεταφορά της σορού.